Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>SİYASET
23 Aralık 2011 Cuma - 02:36

‘Fransa, tarihi hata yaptı’

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Tarihi gerçekleri politik bir takım oyunlarla saptırmaya ve değiştirmeye kalkışan Fransa, tarihi bir hata yapmıştır” dedi.

‘Fransa, tarihi hata yaptı’

ERZURUM (İHA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Tarihi gerçekleri politik bir takım oyunlarla saptırmaya ve değiştirmeye kalkışan Fransa, tarihi bir hata yapmıştır” dedi.
Sözde Ermeni soykırımını inkar edenlerin hapis ve para cezasıyla cezalandırılmalarını öngören tasarı, Fransa Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edildi. Türkiye’nin yakından takip ettiği süreçle ilgili olarak yaşanan bu gelişmeye tepkiler yağarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, Fransa’nın tarihi bir hataya düştüğünü söyledi. Başkan Küçükler, “Erzurum’un dört bir yanında Ermeni çetelerince gerçekleştirilen mezalimin izleri bulunurken, Fransa’nın bir takım politik oyunlarla tarihi gerçekleri değiştirmeye kalkışmasını esefle kınıyorum” ifadelerini kullandı.
BÜYÜKŞEHİR’DEN KINAMA
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Tarihi vesikalarla sabittir ki; Erzurum'da Ermeni çetelerinin katlettiği insan sayısı 3 ay gibi kısa bir sürede 50 bini bulmuştur. Bugün Erzurum'da bir tek kişi bulamazsınız ki, bir yakını Ermeni çeteleri tarafından katledilmemiş olsun. 1915'i yeniden gündeme taşıma gayreti içerisinde olanları görüyoruz. Hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan Ermeni yandaşlığına soyunanlara buradan sesleniyorum: Bu toprağın her karışında Ermeni çetelerin işlediği cinayetlerin izleri vardır.” diye konuştu.
Türklerin, tarihin hiçbir döneminde hiçbir millete soykırım uygulamadığını, bu gerçeğin ise, her platformda belgelendirildiğini vurgulayan Başkan Küçükler, “Yüce dinimiz İslam dahi bir insanı katledenin insanlığı katletmiş olacağına dikkati çekerek, bu eylemi haram ve günah kılmıştır. Durum böyle iken milletimizin soykırım yaptığını ve katliamlar gerçekleştirdiğini ileri sürmek, olsa olsa deli saçması olur” şeklinde konuştu.
KÜÇÜKLER: TARİHİ GERÇEKLER GÜN GİBİ ORTADADIR…
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum başta olmak üzere bölgenin birçok ilinde gerçekleştirilen katliamların, yazarları arasında Ermenilerin de bulunduğu çeşitli kaynaklarca da doğrulandığına dikkati çekerek, “Tarihi gerçekler gün gibi ortadadır. Aksini iddia eden Diaspora ve Fransa, Ermeni tarihçi Levon Panos Dabağyan, Erzurumlu Ermeni Tüccar Vahap Midiciyan, Ermeni tarihçi Urfalı Mateos ve daha birçok tarihçinin anlattıklarına da kulak versin. Buna ek olarak, Başbakanlık Osmanlı Arşivi’nde, Erzurum’da Ermeni çeteleri tarafından hunharca katledilen masumların tek tek isimleri de mevcut. Kazım Karabekir Paşa’nın Ermenilerin Erzurum’da işledikleri cinayetlere dair tuttuğu raporları, gazeteci Cemil Hakkı Bey’in katliamları resmettiği fotoğrafları, ilimizde ve bölgemizde açılan onlarca toplu mezarı ise, hiç hesaba bile katmıyoruz. Bu gerçeklere rağmen Fransa tarihi bir yanılgıya düşmüş ve tarihi yeniden yazmaya kalkışmıştır. Bu yüzden hem Fransa’yı, hem de bu tasarıyı hazırlayarak kendi ülkesine ve geçmişine ihanet eden Cezayir asıllı kadın milletvekili Valerie Boyer’i kınıyoruz. Milletvekili Boyer’e, Fransa’nın 1945 yılında 1,5 milyon Cezayirliyi hunharca katlettiğini de, özellikle hatırlatmak istiyoruz” dedi.

 
Fransa’ya tepki yağıyor
 
Milli ruhu zirveye taşıdılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fransa’ya tepki yağıyor
Erzurum'un Yakutiye İlçesi Belediye Başkanı Ali Korkut, Fransa meclisi ...
AK Partililerden köy çıkarması
AK Parti Köprüköy İlçe Başkanı Rıdvan Karasu, ilçeye bağlı köy ve mezralarda ...
Oltu SYDV seçime gitti
Oltu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti muhtar seçimi yapıldı.
 
Demir, kongreyi değerlendirdi
Oltu AK Parti İlçe Teşkilatı kongre sonrası yönetim kurulu ile ilk toplantısını ...
Aziziye’de barış rüzgarı
Aziziye Kaymakamı Ünsal ve Belediye Başkanı Cengiz, Ovacık Nahiyesi Muhtarları ...
Kentsel dönüşüme Bakanlar Kurulu onayı
Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazetede yayınlanan 20 Aralık tarihli ve 28148 ...
 
Ermeni yalanlarına Yanıkdere tekzibi
Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri, 3 bin Türk'ün katledildiği Yanıkdere ...
'Fransa Türkiye'yi yargılayamaz’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin sözde ...
Aziziye’de kamulaştırma başarısı
Aziziye Belediyesi, örnek kamulaştırma çalışmalarıyla vatandaşın takdirini ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri