Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>SİYASET
18 Aralık 2011 Pazar - 19:11

Aziziye’de kamulaştırma başarısı

Aziziye Belediyesi, örnek kamulaştırma çalışmalarıyla vatandaşın takdirini kazanıyor. Belediye Başkanı Cengiz, halka rağmen değil, halkla birlikte yönetim anlayışıyla yola çıktıklarını ifade ederek, “Biz her fırsatta Gezköy’ün kamulaştırmasını burada yaşayan hemşehrilerimizle birlikte gerçekleştirdiğimizi vurguluyoruz. “dedi.

Aziziye’de kamulaştırma başarısı

ERZURUM (İHA) - Aziziye Belediyesi, örnek kamulaştırma çalışmalarıyla vatandaşın takdirini kazanıyor. 300 yıla aşkın tarihi bulunan Gezköy’de kamulaştırma çalışması yapan belediye, vatandaşlardan da tam not aldı. Gezköylüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Özmen, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i ziyaret ederek, Gezköy sakinlerini mağdur etmeden örnek bir kamulaştırma yaptığı için teşekkür plaketi verdi. Gezköy sakinlerinden İdris Özengiz ve Mesut Işık ile birlikte belediyeye gelen Özmen, “Gezköy’de tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde bir kamulaştırma gerçekleştirilmiştir” dedi.
GEZKÖYÜ DÖNÜŞÜMÜ
Başkan Cengiz’in kamulaştırma çalışmasına başlamadan önce kendileriyle defalarca istişare ettiğini hatırlatan Özmen, “Bu istişare toplantılarında belediye başkanımızın samimiyetini ve iyi niyetini gördük. Bizleri mağdur etmeyeceğine inandık. Gezköy sakinleri olarak, gerekli özveriyi gösterip, herkesin fedakarlık etmesini istedik. Gezköy sakinleri olarak, belediyemizle el ele verdik ve bir kentsel dönüşüm çalışması mahallemizde gerçekleşti. Bizler vatandaş olarak mağdur olmadık. Şehrin girişi daha güzel bir görünüme kavuşacak.” dedi.
Özmen, Gezköy’de hayvancılıkla uğraşan ailelerin de mağdur edilmeden ilçe dışında yer alındığını da sözlerine ekledi.
CENGİZ’İN AÇIKLAMASI
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ise, halka rağmen değil, halkla birlikte yönetim anlayışıyla yola çıktıklarını ifade ederek, “Biz her fırsatta Gezköy’ün kamulaştırmasını burada yaşayan hemşehrilerimizle birlikte gerçekleştirdiğimizi vurguluyoruz. İnsanların doğduğu yerleri terk etmeleri kolay değildir, büyük özveri ve fedakarlık gerektirir. Gezköylü hemşehrilerimiz bize her türlü desteği verdiler. Defalarca istişare toplantıları düzenledik, beklentileri ve talepleri dinledik. Bizim mutluluğumuz, buradaki hemşehrilerimizin mağdur olmamasıdır. 300 dönümlük alanın kamulaştırmasını yaparken, halkımızın memnuniyetini ifade etmesi, bizler için gurur vesilesidir. Tüm Gezköylü hemşehrilerime gösterdikleri fedakarlık ve özveri için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Daha sonra Gezköylüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Özmen, beraberindeki İdris Özengiz ve Mesut Işık ile birlikte Başkan Cengiz’e plaket takdim ettiler.

 
Depremzede çocuklar tiyatroyla güldü
 
İzmir Yılmaz’a sahip çıktı, ya biz..
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayaz Bey... 19 Aralık 2011 Pazartesi 13:31

Sayın Başkan! 300 dönümlük yeri neden kamulaştırdın??? Eski ve köhnemiş evler yıkılsın modern bir yapılaşma ve çevre olsun diye değil mi? Gezköy ve Dadaşkent ön kısmı yaklaşık 1-2 metre altı havaalanı bölgesi gibi su resmen yeraltı gölü buraya en az 5 katlı belki 7-8 katlı binalar yaptırmak için uğraşıyorsunuz ya.... Dadaşkentin yıldızkente doğru yani azaşağıdan 70-80 metre daha yukarı zemin olarak en sağlam yerlerine niye 5-6 kat vermiyorsunuz da %20 alana 2 kat yapılaşma veriliyor Şimdi soruyorum: 1- Buralara yatırım yapan (Çamlıca konakları ve çevresi) veya buralarda yer sahibi olanlar mı suçlu? 2-Dadaşkentin ve Ilıcanın da içinde yer aldığı en sağlam bu bölge olduğu için mi buraların kat yüksekliği yok. 3- oyumuzu verdik ama size gelip yalvarmadığımız için mi? 4- Başkanımızın buralarla ilgilenecek vaktim mi yok? 5- Yoksa biz buralara yatırım yaptığımız için aptallık mı ettik ne işimiz var erzurum'da değil mi? Siyasiler gibi niye yatırımlarımızı Erz. dışına yapmadık Slm..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler ilçe başkanlığına Kaya atandı
Pasinler ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ilçe başkanlığından ...
Erturan, güven tazeledi
AK Parti Horasan İlçe başkanlığına Bülent Erturan, yeniden seçildi. Horasan ...
Gençlik Meclisi bir yaşında
Yakutiye Belediyesi tarafından kurulan Gençlik Meclisi, Kent Konseyi binasında ...
 
Yılmaz’dan Web’li hizmet
Milletvekili Yılmaz seçmenlerine daha çağdaş hizmet vermek amacıyla ‘Daha ...
Erdoğan’a coşkulu karşılama
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 21 gün aradan sonra başkent Ankara'ya geldi. ...
Yakutiye’de meslek eğitimi açılımı
Yakutiye Belediyesi Bosna Caddesi üzerinde bulunan ek hizmet binasında ...
 
Akdağ isminde Meclis ittifakı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda, ...
Başarıya kalite belgesi ödülü
Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşları, ...
ÇOKAB’ta öncelik turizme
Çoruh Havzası Kalkınma Birliği (ÇOKAB) üyeleri, birliğin merkezi olan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri