Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>SPOR
23 Aralık 2011 Cuma - 02:37

Milli ruhu zirveye taşıdılar

Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü dağcıları Allahuekber Şehitlerini Anma tırmanışına katıldılar.Osmanlı- Rus savaşı (22 Aralık 1914-15 Ocak 1915) sırasında Sarıkamış'ın Allahuekber Dağları'nda düşen şehitler anısına anlamlı bir tırmanış daha gerçekleştirildi. Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 1997 yılında başlatılan ve geleneksel hale getirilen Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma tırmanışının 13. üncüsü 16-18 Aralık 2011 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Milli ruhu zirveye taşıdılar

FATİH GÜLNAHAR(İHA) - Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü dağcıları Allahuekber Şehitlerini Anma tırmanışına katıldılar.Osmanlı- Rus savaşı (22 Aralık 1914-15 Ocak 1915) sırasında Sarıkamış'ın Allahuekber Dağları'nda düşen şehitler anısına anlamlı bir tırmanış daha gerçekleştirildi. Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 1997 yılında başlatılan ve geleneksel hale getirilen Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma tırmanışının 13. üncüsü 16-18 Aralık 2011 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
ALLAHÜ EKBER’DE ANMA
Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca Başkanlığında Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen 65 dağcının katıldığı tırmanış, Sarıkamış'taki Allahuekber Şehitliği'nde yapılan törenle başladı.Törene Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Güllü, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Yüzbaşı Sedat Maden, İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, Gençlik Spor İlçe Müdürü Ali Koçak, Türkiye Dağcılık federasyonu Kars İl Temsilcisi Erdal Ercan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan töreni takiben araçlarla Allahuekber Dağı eteklerindeki Yenigün Köyü'ne gidilerek burada çadırlı kamp kuruldu ve gece burada geçirildi. 16 Aralık günü saat 08.30'da tırmanışa geçen dağcılar, 2 bin 600 metre yüksekliğe ikinci kampı kurdular. Geceyi burada geçiren dağcılar, 18 Aralık günü saat 07.00'de yeniden tırmanışa geçerek saat 09.16 da Allahuekber Dağı'nın karlı doruğuna tırmanarak şehit olan Mehmetçiklerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan söyleyerek anlamlı tırmanış için gerekli töreni tamamladılar. Törenin ardından inişe geçerek Sarıkamış'a varan dağcılar buradan bölgelerine döndüler.
VATAN BORCU
Tırmanışa dört dağcı sporcusu ile katılan Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü(EDKİK) Başkanı Öğr.Gör.Yılmaz Ünal Vatan savunması uğruna ülkenin dört bir yanında canlarını feda eden kahramanları anmak için Sarıkamış’ta bulunduklarını ifade ederek bu tür tırmanışları “Vatan borcu”, 'Kahramanlara saygı ve vefa” olarak nitelendirdiklerini söyledi. Şehit ve gazileri Türk dağcıları olarak her zaman şükranla andıklarını vurgulayan Ünal, bu konuda şu açıklamayı yaptı: "Kışa yenik düşenlerin çektiği sıkıntıyı bir nebze olsun anlamak için o karlı dağlarda, şiddetli ayazda, tipide Allahuekber'de gecelemek gerekir. Allahuekber'de son teknoloji ürünü çadırların rüzgârın şiddetine dayanamayarak parçalandığını, yaşamak, görmek gerekir. Türk Dağcıları olarak biz her yıl Türkiye Dağcılık Federasyonunun düzenlediği Aralık ayında Allahuekber Dağına, 30 Ağustos'ta Uluslararası Zafer Haftası için Ağrı Dağı'na tırmanıyoruz. 18 Mart'ta Şehitler Haftası, 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı, 19 Mayıs'ta Gençlik ve Spor Bayramı etkinleri için tırmanışlara katılıyoruz.” şeklinde konuştu.

 
‘Fransa, tarihi hata yaptı’
 
Konaklı Kayak Şölenine hazırlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzundere dağcıların eğitim merkezi oldu
Erzurumlu Dağcılar, antrenör bayram yönetiminde Uzundere’de buza tırmanma ...
Milli bilinç kampı başlıyor
Türkiye İzcilik Federasyonu faaliyet programında yer alan Allahuekber ...
Liseler voleybol’da yarışıyor
Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü İle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ...
 
Dağcılardan vatan borcu
Osmanlı- Rus savaşı sırasında (22 Aralık 1914- 15 Ocak 1915) Sarıkamış'ta ...
Küçükbayrak B.Belediyespor maçını değerlendirdi
Spor Toto 3. Lig 3. Grup takımlarından Kayapınar Belediyespor'da haftayı ...
Hokey’de rekor..
Buz Hokeyi Süper Ligi'nde sezonun ilk maçına Erzurum deplasmanında çıkan ...
 
Buz Hokeyinde Gençlikspor damgası
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Bayanlar ...
Güreşte ufuk arayışı
Güreşin devleri Erzurum’da bir araya gelerek ata sporumuz Güreş’in geliştirilmesi ...
Karta kaza anını yeniden yaşadı
Erzurum'da düzenlenen Uluslararası Kayakla Atlama Yarışları eksi 20'leri ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri