Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>SİYASET
21 Aralık 2011 Çarşamba - 00:46

Kentsel dönüşüme Bakanlar Kurulu onayı

Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazetede yayınlanan 20 Aralık tarihli ve 28148 sayılı kararıyla Kentsel Dönüşüm uygulamaları artık daha rahat yürütülecek. Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları, zaman zaman hukuki sürece takılıyor, gecikmeler de projelerin geç başlamasına neden oluyordu. Başkan Korkut, Bakanlar Kurulu kararının kendilerini rahatlattığı gibi, bu kararın hızlı bir dönüşüm için ellerini güçlendirdiğini söyledi.

Kentsel dönüşüme Bakanlar Kurulu onayı

ERZURUM (İHA) - Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazetede yayınlanan 20 Aralık tarihli ve 28148 sayılı kararıyla Kentsel Dönüşüm uygulamaları artık daha rahat yürütülecek. Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları, zaman zaman hukuki sürece takılıyor, gecikmeler de projelerin geç başlamasına neden oluyordu. Başkan Korkut, Bakanlar Kurulu kararının kendilerini rahatlattığı gibi, bu kararın hızlı bir dönüşüm için ellerini güçlendirdiğini söyledi.
KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI
Erzurum'un Yakutiye ilçesinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Hasanibasri, Sultanmelik, Kırmacı, Mehdiefendi, Yukarı Yoncalık Mahallesi'ndeki bazı taşınmazlar, Yakutiye Belediyesi tarafından acilen kamulaştırılacak. Bakanlar Kurulu tarafından acil kamulaştırma olarak alınan karar Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlar Kurulu kararı, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'u sevindirdi. Korkut, "Belediye olarak kentsel dönüşüm projelerimizi başarıyla uygulayabiliyoruz. Vatandaşın mağduriyetine yol açmadan, halkı memnun edecek çalışmalar yapıyoruz. Ancak yer yer bazı şahıslar daha fazlasını aramak için kamulaştırmaya rıza göstermiyorlar, iş mahkeme sürecine dönüşüyor. Biz de zorunlu olarak mahkeme sürecini takip etmek durumunda kalıyoruz. Bu karar ile mahkeme süreci de olsa daha kısa sürede işlemler tamamlanabilecek ve projelerin yürütülmesi hızlanacaktır" dedi.
BAKANLAR KURULU KARARI
Karar Sayısı : 2011/2500 olan Bakanlar Kurul Kararı şöyle;
"Erzurum’un Yakutiye İlçesinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ekli listede belirtilen taşınmazların Yakutiye Belediyesi tarafından acele kamulaştırılması; İçişleri Bakanlığının 31/10/2011 tarihli ve 47387 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 28/11/2011 tarihinde kararlaştırılmıştır."
Ali Korkut tarafından sevinçle karşılanan kararla birlikte; Hasanibasri, Sultanmelik, Kırmacı, Mehdiefendi, Yukarı Yoncalık Mahallesi'ndeki bazı taşınmazlar, Yakutiye Belediyesi tarafından acilen kamulaştırılacak.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe giren karar sonrasında işlemlerin daha hızlı yürüyeceğini söyleyen Ali Korkut, "Bazı çevreler işlerin yavaşlaması için engeller oluşturuyordu. Memlekette maalesef meyveli ağaçlar taşlandığı gibi, ileri gidenlere çelme takılmakta adetten. İşlerimizin daha kolay yürüyecek olmasından dolayı memnunum. Bakanlar Kurulu Kararında imzası bulunan Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Türkiye'nin en başarılı kabinesinin üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yine işlerimizin kolay yürümesinde manevi desteklerinden dolayı da Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'a, teşekkürü borç biliyorum" şeklinde konuştu.

 
Hastane-Okul uygulamasında başarı
 
KAÜ vizyon büyüttü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ermeni yalanlarına Yanıkdere tekzibi
Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri, 3 bin Türk'ün katledildiği Yanıkdere ...
'Fransa Türkiye'yi yargılayamaz’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin sözde ...
Aziziye’de kamulaştırma başarısı
Aziziye Belediyesi, örnek kamulaştırma çalışmalarıyla vatandaşın takdirini ...
 
Pasinler ilçe başkanlığına Kaya atandı
Pasinler ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ilçe başkanlığından ...
Erturan, güven tazeledi
AK Parti Horasan İlçe başkanlığına Bülent Erturan, yeniden seçildi. Horasan ...
Gençlik Meclisi bir yaşında
Yakutiye Belediyesi tarafından kurulan Gençlik Meclisi, Kent Konseyi binasında ...
 
Yılmaz’dan Web’li hizmet
Milletvekili Yılmaz seçmenlerine daha çağdaş hizmet vermek amacıyla ‘Daha ...
Erdoğan’a coşkulu karşılama
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 21 gün aradan sonra başkent Ankara'ya geldi. ...
Yakutiye’de meslek eğitimi açılımı
Yakutiye Belediyesi Bosna Caddesi üzerinde bulunan ek hizmet binasında ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri