Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Erzurum eksi 6’yı gördü
Erzurum eksi 6’yı gördü
İbrahim Hakkı’nın 1755’te  tespit ettiği gerçek
İbrahim Hakkı’nın 1755’te  tespit ettiği gerçek
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi
HABERLER>BÖLGEDEN
21 Aralık 2011 Çarşamba - 00:48

KAÜ vizyon büyüttü

11 Temmuz 1992 yılında kurulan Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Kafkasların ve Bölgenin üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

KAÜ vizyon büyüttü

IŞIK ÇAPANOĞLU(İHA) - 11 Temmuz 1992 yılında kurulan Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Kafkasların ve Bölgenin üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
2010-2011 eğitim öğretim yılına 13 bin öğrenciyle başlayan KAÜ’nün başarılı rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, öğrenci sayısını 15 bine yükselteceklerini bunun içinde yeni bölümler açtıklarını söyledi.
Konum itibariyle bölgeye hatta Kafkaslara hitap ettiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Sami Özcan; “KAÜ 11 Temmuz 1992 yılında 3837 sayılı yasayla kuruldu. Yaklaşık 20. yılımızı tamamlamak üzereyiz. İnşallah 2012 yılı Temmuz ayı itibariyle de 20. Yılımızı kutlayacağız” dedi.
KAÜ’DE BİRÇOK YENİ BÖLÜMLER AÇILDI
İlk açıldığında 3 bölüm ile eğitim öğretim gören KAÜ’nün her geçen gün daha da büyüdüğünü belirten Rektör Özcan; “Fen- Edebiyat Fakültesi açıldı. KAÜ bağlı olarak Edebiyat Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Kars Meslek Yüksek Okulu olmak üzere 3 birim ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etti. Daha sonraki süreçte ise bunlara Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2000 yılında kurulan ama 2004 yılında eğitim-öğretime başlayan Tıp Fakültesi ve son olarak ta ben göreve henüz geldiğimde yeni Bakanlar Kurulu kararı ile açılmış olan Mimarlık Mühendislik Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Güzel Sanatlar Fakültesi ile İlahiyat Fakültesi olmak üzere 8 fakülte ile eğitim-öğretime devam edebilmekte. Tabii ki yüksekokullar bunların yanı sıra Sarıkamış Beden Eğitimi Yüksek okulu Kars Sağlık Yüksek Okulu, eğitim öğretim faaliyetlerine kurulduğu günden itibaren devam etmedir. Birde bilindiği gibi Devlet Konservetuarı var. Tabi bunların altına da ana bilim dallı ve ana sanat dallarının kurulması ile birlikte çalışmalarımız devam etmektedir. Bunların bazılarını kurduk bazılarını da YÖK’e teklif hazırlık aşamasına getirmiş bulunuyoruz. Meslek Yüksekokullarımız ise Kağızman’da, Sarıkamış’ta Kars merkezde ise Kars merkez Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu olmak üzere 5 Meslek Yüksek Okulumuz mevcuttur. Yani Kafkas Üniversitesi her geçen gün daha da büyüyor. Doğunun Kafkaslara açılan eğitim kapısı olacaktır” diye konuştu.
ÖĞRENCİ SAYISI ARTIYOR
2011-2012 eğitim-öğretim yılında 12 bin 790 öğrenci olduğunu vurgulayan Özcan; “13 bin civarında öğrencinin 10 bin kadarı merkezde diğer geri kalanları ise Sarıkamış ve Kağızman’da eğitim öğretimlerini sürdürmektedir. Bizim üniversirtemizin zaten kuruluş amacında vizyon olarakta bu bölgeye veya hatta bu bölge ile ilişkileri geliştirmek güçlendirmek amacıyla kuruluş bildirgesine Kafkas Üniversitesi olarak yazılmış olan tek üniversite mesela Ardahan’da tabi Kars’ın bir ilçesiydi daha önceki süreçte üniversite var ama, Iğdır’da da var. Bunlar Ardahan ve Iğdır Üniversiteleri ama Kars’ta kurulan Kafkas Üniversitesi’nin misyonu ve vizyonu biraz daha farklı. Asıl amaçta bu bölgeyle hem sosyal, hem kültürel, hem siyasi, hem ekonomik hemde sağlık alanında her türlü ilişkileri geliştirmek. Ve buradaki insanlara ve bu bölgeye yatırım yapan insanlara önderlik etmektir” şeklinde konuştu.
KARS NEZİH İLLERİMİZDEN BİRİSİDİR
Kars’ın güvenlik açısından çok iyi bir olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, özetle şunları söyledi:
“Türkiye’nin sınır illerlerinden bir tanesidir Kars. Kafkas Üniversitesi tabiki bu ilimizdedir. Ama serhat ilimizdir. Nezih bir ilimizdir. Güvenlidir. Hiç bir olay vuku bulmamıştrır. İnsanlarımız sıcak kanlıdır. Aynı zamanda Kafkasya Bölgesi’nde kurulduğu üniversitelerle mutlaka işbirliği mevcuttur. Öğrenci değiş, dokuş anlamında, öğretim görevlisi değiş dokuş anlamında olsun bir takım kültürel ve sosyal sportif faaliyetlerde üniversitelerle beraber yapıyoruz. Kars’ı tecih eden öğrencilerimiz bu anlamda tereddütsüz Kars diyebilirler.”

 
Kentsel dönüşüme Bakanlar Kurulu onayı
 
Uzunoluk’ta kış sessizliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnaftan Fransız ürünlerine boykot
Iğdır'da Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), ...
Doğu'da buzlu yaşam
Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini sürdürürken gece en düşük ...
Cirit coşkusu soğuğu yendi
Kars'ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde karma yapılan atlı cirit sporu ilgi çekiyor.
 
Seferov için imza kampanyası
Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) tarafından, Macaristan'da ...
Akdağ Sarı Gelin’i okudu
Şanlıurfa'da, Süleymanlar aşiretine mensup AK Parti eski milletvekillerinden ...
Karayazı’dan BJK’ye başarı koşusu
Erzurum'un Karayazı ilçesinde, kara lastik ayakkabılarla atletizme başlayan ...
 
Bayraktepe kayak merkezi cıvıl cıvıl
Pistlerin uzunluğu, Sarıçam Ormanları, Kristal kar ve ulaşım imkanlarıyla ...
Sigara kaçakçılarına darbe
Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından sigara kaçakçılarına yönelik 13 ...
Caferi din adamlarından ortak basın açıklaması
Iğdır'daki Caferi din adamları, yaptıkları ortak basın açıklaması ile ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri