Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>GUNCEL
26 Aralık 2011 Pazartesi - 02:52

‘Erdoğan gençlerin idolü’

Bölgesel Gençlik Çalıştayı’na katılan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gençler tarafından idol alındığını belirti.

‘Erdoğan gençlerin idolü’

Erzurum'da başlayan Bölgesel Gençlik Çalıştayına katılan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gençler tarafından idol alındığını belirti.
Bölgesel Gençlik Çalıştayında konuşan Tekin, gençliğe faydası olacak tüm kurumların çalıştayda bir araya geldiğini bildirdi. Tekin, bölgesel çalıştayların bugüne kadar Samsun, Kayseri ve Edirne'de farklı temalarla yapıldığını Erzurum'daki toplantının konusunun sağlık, spor ve çevre üzerine olduğunu söyledi. Bakan yardımcısı Yusuf Tekin Yurt dışındayken, Jamaika, Katar ve Filistin'den gelen gençler 'Bizi Türkiye'ye çağırın, Başbakanı görmek istiyoruz' dediler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gençler tarafından idol alınıyor. Türkiye gençliği örnek olarak gösterilecek bir pozisyonda bulunuyor diye konuştu.
GENÇLİK ÇALIŞTAYI
Gençlik ve Spor Bakanlığının 16 ilde yürüttüğü bölgesel gençlik çalıştaylarının birisi de Erzurum'da düzenlendi. Programa katılan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin "Gençler bizim yarınımız olarak gördüğümüz bireyler değil bugünümüz olarak gördüğümüz fikirlerini aldığımız beraber karar verdiğimiz bireylerdir" dedi.
Bugün açılışı yapılan çalıştaya Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Emniyet Müdürü H. Turgut Yıldız, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, çok sayıda kurum yöneticisi ve gençler katıldı.
Düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin "Bakanlık olarak gençlik çalışmalarını önemsiyoruz. Sorunlara tipik merkeziyetçi açıdan bakmak yerine, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla ortak çözüm üretmek peşindeyiz. Gençler artık bu günümüz için var. Onlarla aynı ortak paydada buluşuyor, fikir alışverişinde bulunuyor ve fikirlerini önemsiyoruz" dedi.
Türkiye'nin tüm illerinde yapılması planlanan çalıştayların, zaman yetersizliği sebebi ile sadece 16 ilde gerçekleştirileceğini söyleyen Doç. Dr. Yusuf Tekin, çalıştayların kendileri için önemine vurgu yaptı.
Erzurum Valısı Sebahattin Öztürk ise konuşmasında "Bu çalıştaylarla ülkemizin gençlere verdiği önem açıkça bellidir. Gençlerin görüşleri de kendileri de yarınımız için değil bugünümüz için gerekli. Bunun için gençleri ikinci planda tutmak değil her zaman yanımızda olmalarını sağlamak gerekmektedir" diye konuştu.
Düzenlenen bölgesel gençlik çalıştayların da gençlerin fikirlerine görüşlerine önem verildiğini söyleyen Vali Öztürk, çalıştaylardan çıkan sonuçlarla da genç fikirlerin ortaya çıkacağını dile getirdi.
Konuşmaların ardından başlatılan bölgesel gençlik çalıştayında kendilerine ayrılan konuları tartışmaya başlayan gençler, aldıkları notlar ve sundukları görüşler ile 2012 yılı Mayıs ayında düzenlenecek olan büyük gençlik çalıştayına yön verecek.
"BÖLGESEL GENÇLİK ÇALIŞTAYI"
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, "Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak iki çalışmaya yoğunlaştık. Birincisi, söyleyecek sözü olan herkes bizim doğal paydaşımızdır. Gençliğin sorunları konusunda her düzeyde projeye destek vermeye hazırız. İkincisi Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye'de paradigma değişikliği oluşmasına öncülük ediyor" dedi. Bakan Yardımcısı Tekin, gençliğin sorunlarını önemsediklerini belirterek, 10 bin gencin katıldığı alan araştırması yaptıklarını ifade etti.
Gençlik ve Spor Bakanlığının gençliğin sorunlarıyla ilgili çalıştaylar düzenlediğini belirten Tekin, "Türkiye'de 16 benzeri çalıştay yaptık. Şu an bölgesel bazda yaptığımız çalışmayı önümüzdeki dönemlerde daha da Yaygın hale getireceğiz" diye konuştu.
Bakanlıklarının her türlü projeye destek vermeye hazır olduğunu ifade eden Tekin, şunları kaydetti:
"Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak iki çalışmaya yoğunlaştık. Birincisi, söyleyecek sözü olan herkes bizim doğal paydaşımızdır. Gençliğin sorunları konusunda her düzeyde projeye destek vermeye hazırız. İkincisi Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye'de paradigma değişikliği oluşmasına öncülük ediyor. Gençliğe geleceğimiz olarak bakmıyoruz. Gençliğimiz yarınlarımız değil, bugünümüzün değerleridir. Bu noktada demokrasi ve katılımı önemsiyoruz. Türkiye bugün her alanda bölgesinde parmakla gösteriliyor. Başbakanımız gençler arasında idol olarak görülmekte. Uluslararası alanda politikalar üreterek gençlik şuraları düzenliyoruz. Bu çalışmaları daha kapsamlı hale getireceğiz. 'Uluslararası Gençlik Şurası' düzenlemek için çalışmalar yapıyoruz."
ÖZTÜRK’ÜN VURGUSU
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de çalıştayın gençliğin sorunlarının gündeme gelmesi açısından önemli olduğunu belirterek, "Gençliği yarınlarımızı olarak gördüğümüz için, bugün onları ihmal ediyoruz. Türkiye genç nüfusa sahip bir ülke. Elimizdeki potansiyeli iyi değerlendirebilmeliyiz. Gençliğimize, kalkınmamızda dinamizm sağlayan değer olarak bakıyoruz. Hazreti Ali'nin bir sözü var 'Sen kendini küçük sanma sende bir alem gizlidir' Gençlerimiz kendilerinde bir alemin gizli olduğunun farkında olmalıdır" diye konuştu.
KÜÇÜKLERİN KONUŞMASI
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de Türkiye nüfusunun büyük çoğunluğunun gençlerden oluştuğunu dile getirdi.
Gençlerin eğitimi konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Küçükler, "Gençlik merkezi kurarak projeler oluşturduk. 67 dalda 4 bin 500 gencimize çeşitli alanlarda kurslar düzenledik. En önemlisi gençlerimizin bu kurslar sayesinde kendilerine güveni geldi. Gençliğe yönelik çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de devam edecek" dedi. Konuşmaların ardından katılımcılara plaket verildi. Çalıştay, sağlık, spor ve çevre konularıyla ilgili sunumlarla devam etti.

 
Milli Şair Akif’e vefa
 
Şehitler dua ve rahmetle anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum STK'ları tek yürek
Erzurum’da bulunan sivil toplum kuruluşları, Sağlık Bakanı Akdağ başkanlığında ...
Erzurum'da deprem
Erzurum'da 2.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Su cinayeti davası ertelendi
Erzurum'un İspir ilçesine bağlı İyidere köyünde 'su meselesi' yüzünden ...
 
Toplu ulaşıma araç takviyesi
Şehir içi ulaşım hizmetlerini yüksek kalite standartlarına kavuşturmayı ...
Kar yağışı devam edecek
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yaşamı olumsuz ...
Dadaşlardan milli öfke
Erzurumlular, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifinin ...
 
‘Önce aynaya bak Sarkozy’
Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar, sözde Ermeni Soykırımının reddedilmesini ...
‘Fransa tarihe iftira ediyor’
İHA Bölge Müdürlüğü’ne ziyarette bulunan Yakutiye Belediye Başkanı Korkut ...
'Sarıkamış harekatı emsalsiz destan…'
Allahuekber Şehitlerini Anma ve Milli Bilinç Kampı etkinlikleri kapsamında ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri