Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>GUNCEL
26 Aralık 2011 Pazartesi - 02:54

Şehitler dua ve rahmetle anıldı

Şenkaya ilçesine Bağlı Bardız beldesinde Sarıkamış harekatında şehit olan 90 bin askeri anmak için "7. Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı" düzenlendi. Anma etkinliklerinde sancak teslimi yapıldı. Ardından sancak, tarihi Bardız Camii'nin minaresine asılarak ezan okundu.

Şehitler dua ve rahmetle anıldı

BAHATTİN GÖZÜTOK(İHA) - Erzurum'un Şenkaya ilçesine Bağlı Bardız beldesinde Sarıkamış harekatında şehit olan 90 bin askeri anmak için "7. Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı" düzenlendi.
Şenkaya ilçesine Bağlı Bardız köyünde 7. Allahuekber Şehitlerini Anma etkinlikleri yapıldı. Sarıkamış harekatında Allauekber dağlarında şehit olan 90 bin askeri anmak için 7. Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı düzenlendi. Anma etkinliklerinde sancak teslimi yapıldı. Ardından sancak, tarihi Bardız Camii'nin minaresine asılarak ezan okundu. İzciler Bardız yayla şehitliğine yürüdüler. Şehitlikte Şenkaya İlçe Müftüsü Ahmet Özdemir dua okudu. Filistin'den gelen 28 izci, Allahuekber Dağlarında
şehit olan atalarını dedelerini anmak için geldiklerini ve Allahuekber Dağlarına tırmanacaklarını dile getirdiler.
CAMİ AÇILIŞI
Etkinliklerde 1999 yılında Şenkaya'daki depremde gördüğü hasar nedeniyle restore edilen tarihi Bardız Camii'nin de açılışı yapıldı. Cami açılışını Spor ve Gençlik Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin ve Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk yaptı. Spor ve Gençlik Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin açılışta yaptığı konuşmada, "Bu tür etkinleri gelecek kuşaklara miras bırakma adına ben önemsiyorum. Çocuklarımız bizden sonra bu vatanın temsilcisi olan insanlarımız, bizim mirasçılarımız bu tarihsel birikimimize mutlaka sahip çıkmalılar. Burada şehit olan, ülkenin her tarafından ve Osmanlı coğrafyasının her tarafında şehit olan şehitlerimizin ruhuna Fatiha okumak lazım. Bu bizim için aynı zamanda bir vatandaşlık vazifesidir" dedi.
ÖZTÜRK’ÜN KONUŞMASI
Vali Sebahattin Öztürk de, "Bu sıkıntı ve acı bizim acımız. Bizim ülkemizin milletimizin coğrafyamızın acısı. Bugünkü sınırlarımız içerisinde yaşadığımız en dramatik iki olaydan bir tanesi. Bir tanesi Çanakkale Savaşı bir tanesi de Allahuekber veya Sarıkamış Harekatı. Bu zaman kadar pek çok yerde söylenmiştir. Hatalar yapıldı yapılmadı o konuya girecek değilim ama şu bir gerçek ister 50 bir olsun ister 60 bin ister 90 bin fidanımızın şu dağlarda şu mevsimde şu kar altında soğuk altında kaybetmemizin acısını mutlaka her Türk gencinin her Türk insanının hissetmesi yüreğinde hissetmesi gerekiyor. Batıda hangi şehre kasabaya giderseniz gidin 1800 yılında bir alayda kayıpların listesini görürsünüz. Bizim milletimiz onları bağrına gömmüş meçhul asker olarak adlandırmış ve bu şekilde bir anıtsal yapıya bugüne kadar kavuşturmamıştır" diye konuştu.
Anma etkinliklerine Spor ve Gençlik Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Alay Komutanı J. Alb. Mehmet Akgün, Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreter Selami Altınok, Şenkaya Kaymakamı Mutlu Akyol, Şenkaya Belediye Başkan Vekili Timuçin Bozkurt, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, İstanbul-Ankara-Aksaray-Erzurum-Ağrı-Adana-Kayseri-Kocaeli-Sakarya-Bursa-Filistin'den gelen yaklaşık 350 izci katıldı.

 
‘Erdoğan gençlerin idolü’
 
Yürekler şehitlerin hatırasında birleşti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Erdoğan gençlerin idolü’
Bölgesel Gençlik Çalıştayı’na katılan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı ...
Erzurum STK'ları tek yürek
Erzurum’da bulunan sivil toplum kuruluşları, Sağlık Bakanı Akdağ başkanlığında ...
Erzurum'da deprem
Erzurum'da 2.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Su cinayeti davası ertelendi
Erzurum'un İspir ilçesine bağlı İyidere köyünde 'su meselesi' yüzünden ...
Toplu ulaşıma araç takviyesi
Şehir içi ulaşım hizmetlerini yüksek kalite standartlarına kavuşturmayı ...
Kar yağışı devam edecek
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yaşamı olumsuz ...
 
Dadaşlardan milli öfke
Erzurumlular, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifinin ...
‘Önce aynaya bak Sarkozy’
Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar, sözde Ermeni Soykırımının reddedilmesini ...
‘Fransa tarihe iftira ediyor’
İHA Bölge Müdürlüğü’ne ziyarette bulunan Yakutiye Belediye Başkanı Korkut ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri