Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>GUNCEL
24 Aralık 2011 Cumartesi - 02:50

Su cinayeti davası ertelendi

Erzurum'un İspir ilçesine bağlı İyidere köyünde 'su meselesi' yüzünden 16 Ağustos 2011 tarihinde eski muhtar Mehmet Yazar ile iki oğlunu öldüren katil zanlısı Zülküf Ceylan hakkında üç kez müebbet hapis cezası istemiyle açılan dava Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Baba Hasan Ceylan hakkında ise 'adam öldürmeye azmettirmek' suçundan dava açıldı. Zülküf Ceylan, pişman olduğunu söyledi.

Su cinayeti davası ertelendi

ERZURUM (İHA) - Erzurum'un İspir ilçesine bağlı İyidere köyünde 'su meselesi' yüzünden 16 Ağustos 2011 tarihinde eski muhtar Mehmet Yazar ile iki oğlunu öldüren katil zanlısı Zülküf Ceylan hakkında üç kez müebbet hapis cezası istemiyle açılan dava Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Baba Hasan Ceylan hakkında ise 'adam öldürmeye azmettirmek' suçundan dava açıldı. Zülküf Ceylan, pişman olduğunu söyledi.
İDDİANAME
İddiaya göre, eski muhtar Mehmet Yazar'ın oğlu Hasan Yazar, kendisine 'hoşgeldin' diyen muhtar Hasan Ceylan'la tartışmaya başladı. Kavganın büyümesi üzerine muhtarın oğlu Zülküf Ceylan, eski muhtar Mehmet Yazar, (57) ile küçük oğlu Fatih Yazar (17) ve büyük oğlu Hasan Yazar'ı (24) tabancayla vurarak öldürmüştü.
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma dosyasında hazırlanan iddianamede, eski muhtar ve iki oğlunu öldüren katil zanlısı Zülküf Ceylan hakkında TCK'nin 81. maddesi kapsamında 'kasten adam öldürmek' suçundan üç kez müebbet hapis cezası istemi ile dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı, Muhtar Hasan Ceylan hakkında ise 'kasten öldüremeye azmettirmek' suçundan dava açtı.
Katil zanlısı Zülküf Ceylan (26) cinayet olayını şöyle anlattı: "Yaklaşık 15 gün önce köyün harman yerinde babam Hasan Ceylan, Mehmet Yazar ve Fatih Yazar tarafından darp edilmişti. Ben bu olayı gördükten sonra, kavgaya müdahil olmuştum. Babamın kafası kanar vaziyette Mehmet ve Fatih Yazar'ın elinden kurtarmıştım. Bu sırada ben de onlara yumruk vurmuştum. Bu konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştuk. O gün Ramazan ayı nedeniyle köye iki satıcı gelmişti. Meydanda yaklaşık 15 kişi bulunuyordu. Bu sırada Mehmet Yazar'ın köy dışında çalışan oğlu Hasan Yazar ile babam Hasan Ceylan, köy meydanında karşılaştılar. Babam bu sırada Hasan'a 'hoş geldin' dedi. Hasan da babama, 'Sen kimsin bana hoş geldin diyorsun' dedi. Daha sonra babam oradan ayrıldı. Ben de babamın yanına giderek elinde bulunan sebze poşetlerini aldım. Bu sırada babama 'Hasan'a ne için selam verdin' diye sordum. O da bana 'Hata bizdeki hoş geldin dedim' dedi. Daha sonra sebzeleri eve bıraktım. Tekrar meydana döndüm. Sol çaprazıma Mehmet
Yazar gelerek oturdu. Daha sonra Mehmet Yazar ile Hasan Yazar'ın karşılıklı işaretleştiklerini gördüm. Benim üzerime ellerindeki sopalarla yürüdüler. 'Üzerime gelmeyin, yerinizde kalın' diyerek ikaz ettim. Rize'den satın aldığım ruhsatsız tabancamı belimden çıkararak rast gele üzerlerine ateş ettim. Eve vardığımda silahın namlusunda bir adet mermi vardı. Kaçarak eve geldim. Babamla karşılaştım babam bana ne olduğunu sordu, 'Baba üçünü de silahla yaraladım' dedim babam da bana 'İyi halt etmişsin' dedi.
CEYLAN’IN İFADESİ
Ceylan, "Evden kaçtım, olayın şokunu üzerimden atmaya çalıştım. Hava çok soğuktu, tir tir titriyordum. Soğuksu köyünde bulunan sağlık ocağının camlarının açık olduğunu gördüm. İçeri girdim bir süre bekledim. Sağlık ocağından çıktıktan sonra bir süre tepeye doğru yürüdüm, cep telefonumu açtım. Babamdan bana bir mesaj geldi, 'Beni ara' yazıyordu. O sırada aradım kendisinin yanında bulunan jandarma komutanına teslim olmam yönünde ikna etti. Soğuksu ile Başçeşme köyü yol ayrımında beni gelip teslim aldılar. Babam can güvenliği gerekçesiyle Erzurum'u terk etti' dedi."
Mahkeme heyeti, Muhtar Hasan Ceylan'ın olaylara 'kasten öldürmeye azmettirmek' suçlarından ifadesinin alınması ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 
Ilıca yolunda kaçak sigara operasyonu
 
Erzurum'da deprem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toplu ulaşıma araç takviyesi
Şehir içi ulaşım hizmetlerini yüksek kalite standartlarına kavuşturmayı ...
Kar yağışı devam edecek
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yaşamı olumsuz ...
Dadaşlardan milli öfke
Erzurumlular, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifinin ...
 
‘Önce aynaya bak Sarkozy’
Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar, sözde Ermeni Soykırımının reddedilmesini ...
‘Fransa tarihe iftira ediyor’
İHA Bölge Müdürlüğü’ne ziyarette bulunan Yakutiye Belediye Başkanı Korkut ...
'Sarıkamış harekatı emsalsiz destan…'
Allahuekber Şehitlerini Anma ve Milli Bilinç Kampı etkinlikleri kapsamında ...
 
Kars’tan tarihi adım
Sözde Ermeni soykırımı ile ilgili tasarının Fransa Meclisi'nde kabul edilmesine ...
'Alkır, Gönüllerin paşasıydı'
Vali Öztürk, “Raci Alkır, bu toprakların bağrından çıkan, Erzurum sevdalısı, ...
Misafir Erzurum’a veda etti
Türk Hava Yolları Müdürü Celil Misafir İstanbul’a tayin oldu. 2 yıldır ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri