Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>BÖLGEDEN
22 Aralık 2011 Perşembe - 02:42

Bölge Ticaret Zirvesi Ağrı’da toplandı

Doğu Anadolu Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları başkanları, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)'nun düzenlediği toplantıda bir araya geldi. Toplantıda Erzurum’U Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu temsil etti.

Bölge Ticaret Zirvesi Ağrı’da toplandı

ERZURUM
Doğu Anadolu Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları başkanları, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)'nun düzenlediği toplantıda bir araya geldi.  Toplantıda Erzurum’U Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu temsil etti.
Toplantıya aralarında Erzurum, Van, Bitlis, Kars, Muş, Ardahan ve Hakkari gibi 25 ilin Ticaret ve Sanayi Odaları ve Borsa başkanları katıldı. Toplantı, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Erat'ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.
BÖLGELERARASI KALKINMIŞLIK SORUNU
Bölge olarak birçok konuda geri kalındığını belirten Erat, "Biz bölgenin ticaret ve sanayi odaları olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız." dedi. Erat, bunun için bir ilki yaparak Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 25 oda başkanını bu toplantı ile bir araya getirmek istediklerini söyledi. Mehmet Erat sözlerine şu şekilde devam etti: "Bölgenin sorunlarıyla ilgili bize düşen görevi layıkıyla yaptığıma inanıyorum. Belki bu ilki olacak. Doğu Anadolu Bölgesi Ticaret ve Sanayi Oda ve Borsa başkanlarını, meclis üyelerini bir araya getirme düşüncesini sayın başkanlarımla tartışıyorduk. Nasip bugünmüş. Birincisi düzenlenen bu toplantılar bundan sonra her ilde olacaktır."
ERAT’IN SUNUMU
Toplantının yapılış sebebine de değinen Erat, şunları ifade etti: Bundan bir buçuk ay önce Van'da meydana gelen depremdir. Gerçekten biz doğudaki ticaret odaları olarak üstümüze düşen görevi layıkıyla yerine getirdiğimize inanıyorum. Her başkanımız kendi çapında kendi esnafıyla birlikte Van'a, Erciş'e çok ciddi anlamda desteklerde bulunduklarını bizler biliyoruz. Van'da meydana gelen bu depremde hayatını kaybeden bütün hemşehrilerime Allah'tan rahmet diliyorum. Biz Doğu Ticaret Odaları başkanları olarak sorunları, sıkıntıları ekonomiden tutun da sosyal sorunlara kadar bölgemizde bu konuları değerlendirmek üzere toplandık. Bölgemizin yüzölçümü 163 bin kilometrekaredir. Bölgemiz coğrafi olarak Türkiye'nin en geniş bölgesidir. Ancak bölgede bazı nedenlerden dolayı devamlı göç veren bir bölge haline gelmiştir. Bu bölgede yaklaşık 5 milyon nüfus bulunmaktadır. Bu bölgenin ekonomiye olan katkısı tarım ve hayvancılık sektörüne dayalıdır. Bölgemizin çok ciddi yeraltı kaynakları bulunmaktadır. Yine aynı şekilde çok ciddi turizm kaynakları mevcut. Bizim ilimizde mesela Avrupa'nın en büyük dağı olan Ağrı Dağı bulunmaktadır. Bunun yanında İshak Paşa Sarayı ve meteor çukuru gibi eserler yer almaktadır. Kars'ta Kars Kalesi, Van'da Edremit gibi yerler vardır. Bu bölgenin ekonomisinin yaklaşık yüzde 60 gibi bir oranı tarım ve hayvancılığa dayalıdır. O zaman biz Ticaret ve Borsa odaları olarak bölgemizdeki iş adamlarına ışık tutmalıyız. Bunun için TBMM'de veya TOBB'da girişimlerde bulunmalıyız. Doğu Anadolu Bölgesi'nin ekonomisi çok iyi bir durumda değildir, bunu hepimiz biliyoruz. Yatırımcının bölgemize gelmesi için bölgede güvenin egemen olması gerekiyor. Bugün bölgemizde bir Kürt sorunu, bir PKK sorunu vardır. Kürt sorunu konusunda sonuna kadar destek vereceğiz, yeter ki bu konu çözülsün. Çünkü güvenin olmadığı bir yere yatırımcı da gelmez. O zaman ne yapmamız lazım? Biz Türkiye Cumhuriyeti hükümetine seslenmek istiyoruz, biz bölgemizde ekonomimizin iyi bir noktaya gelmesini talep ediyoruz."
Toplantının ardından ATSO Başkanı Mehmet Erat misafirlere İshak Paşa Sarayı'nın yer aldığı tablo ve çeşitli hediyeler armağan etti. Daha sonra inşaatı devam eden ATSO'nun yeni binasını gezen başkanlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
Erdoğan: ‘İlişkilere zarar verecek’
 
Emniyetten hırsızlık operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KAÜ vizyon büyüttü
11 Temmuz 1992 yılında kurulan Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Kafkasların ...
Esnaftan Fransız ürünlerine boykot
Iğdır'da Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), ...
Doğu'da buzlu yaşam
Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini sürdürürken gece en düşük ...
 
Cirit coşkusu soğuğu yendi
Kars'ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde karma yapılan atlı cirit sporu ilgi çekiyor.
Seferov için imza kampanyası
Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) tarafından, Macaristan'da ...
Akdağ Sarı Gelin’i okudu
Şanlıurfa'da, Süleymanlar aşiretine mensup AK Parti eski milletvekillerinden ...
 
Karayazı’dan BJK’ye başarı koşusu
Erzurum'un Karayazı ilçesinde, kara lastik ayakkabılarla atletizme başlayan ...
Bayraktepe kayak merkezi cıvıl cıvıl
Pistlerin uzunluğu, Sarıçam Ormanları, Kristal kar ve ulaşım imkanlarıyla ...
Sigara kaçakçılarına darbe
Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından sigara kaçakçılarına yönelik 13 ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri