Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
542 düzensiz göçmen yakalandı
542 düzensiz göçmen yakalandı
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
HABERLER>EKONOMİ
3 Ocak 2023 Salı - 07:28

Kirişci ‘TarımCebimde’ uygulamasını tanıttı

Kirişci, Türkiye’nin ilk tarım uygulaması olan 'TarımCebimde'nin tanıtımında açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci, "TarımCebimde uygulaması tamamıyla yerli ve milli bir uygulamadır. Uygulamanın hayata geçirilmesinde dökülen akıl ve alın teri tamamıyla Bakanlığımız personeline aittir" dedi.

Kirişci ‘TarımCebimde’ uygulamasını tanıttı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türkiye’nin ilk tarım uygulaması olan 'TarımCebimde'nin tanıtımında açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci, "TarımCebimde uygulaması tamamıyla yerli ve milli bir uygulamadır. Uygulamanın hayata geçirilmesinde dökülen akıl ve alın teri tamamıyla Bakanlığımız personeline aittir" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, TarımCebimde mobil uygulaması tanıtım toplantısına katıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Beştepe Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, Türkiye'de bir ilk olan ve çiftçilerin alacağı desteği, nereye ne ekileceği gibi soruların cevabına cep telefonu üzerinden erişebileceği ‘TarımCebimde’ uygulaması tanıtıldı. Toplantıya Bakan Kirişci’nin yanı sıra pek çok çiftçi ve üretici de katıldı.
Burada konuşma yapan Bakan Kirişci, gıda meselesinin bir milli güvenlik meselesi olduğunu, gıda arz güvenliği ve bunun gereği olan ürün planlaması için ise teknolojik desteğin yani dijitalleşmenin esas olduğunu dile getirdi. Kirişci, dijitalleşmenin ilk adımı olarak da Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ile ilgili bazı işlemlerin e-Devlet üzerinden yapılmasını sağladıklarını söyleyerek, "ÇKS e-Devlet entegrasyonuyla, 2 Ocak itibarıyla çiftçilerimiz 2 milyon 824 bin 44 ÇKS belgesi oluşturmuştur. Burada tasarruf edilen zamanı ve emeği, azaltılan egzoz emisyonunu ve bütün bunların ekonomik getirisini kimse görmezden gelmemeli" açıklamasında bulundu.
"Toplam ÇKS başvuru sayısı 2 milyon 169 bin 902’ye ulaştı"
Üretim planlaması yapabilmek için ÇKS Yönetmeliği'nde değişiklik yaptıklarını söyleyen Kirişci, 1 Eylül tarihinde başlayıp 30 Haziran tarihinde sona eren ÇKS başvuru süresini 1 Eylül-31 Aralık olarak değiştirdiklerini vurguladı. Kirişci, başvurularla ilgili de bilgilendirme yaparak, "Başvuruların 517 bin 640’ı e-Devlet üzerinden, 1 milyon 652 bin 262’si ise fiziksel başvuru şeklinde gerçekleşmiştir. Böylece toplam başvuru 2 milyon 169 bin 902’ye ulaşmış, kayıtlı olması gereken çiftçi sayısının 2 milyon 176 bin 551 olduğu dikkate alındığında sadece 6 bin 649 çiftçimiz henüz kayıt yaptırmamıştır. Getirmiş olduğumuz her iki yeniliğin de başarısız olması için tempo tutanların, hamdolsun umutları boşa çıkmıştır" diye konuştu.
"TarımCebimde tamamıyla yerli ve milli bir uygulamadır"
Dijital hizmetlerin artık dünyanın bir gerçeği olduğunu ve her alanda olduğu gibi, tarımda da dijitalleşme bir tercihten öte rasyonalitesi olan bir zorunluluk haline geldiğini belirten Bakan Kirişci; dijitalleşme çerçevesinde tarım ve hayvancılık alanında çiftçilere kolaylık sağlayacak TarımCebimde uygulaması hakkında bilgiler verdi.
Kirişci, tanıtılan uygulamanın birinci versiyon olduğunu belirterek, "TarımCebimde tamamıyla yerli ve milli bir uygulamadır. İlk günden bugüne uygulamanın hayata geçirilmesinde dökülen akıl ve alın teri tamamıyla Bakanlığımız personeline aittir. Uygulama için herhangi bir özel bütçe oluşturulmamış, Bakanlığımızın iç kaynakları seferber edilmiştir" ifadelerini kullandı.
"Yeni iyileştirmeler, yeni versiyonlarla sürekli güncellenecektir"
Kirişci, uygulamadaki bazı menüler ve alt menülere, e-Devlet şifresi ile kimlik sorgulaması yapılarak giriş imkanı sağlandığını açıklayarak, "Bu ilk versiyon, bir başlangıçtır. Yeni iyileştirmeler, yeni entegrasyonlar, yeni modüller yeni versiyonlarla sürekli güncellenecektir. Bu çerçevede ileriki versiyonlarda, iklim, toprak ve su kısıtları göz önüne alınarak çiftçilerimize, parsel bazlı ürün önermeleri yapılacaktır. Böylece üretim planlaması doğrultusunda önemli bir mesafe katedilmiş olunacaktır" şeklinde konuştu.
Bakan Kirişci, uygulamanın ileriki versiyonlarında arıcılık, su ürünleri, ipek böcekçiliği gibi üretim faaliyetlerine ilişkin hizmetlerin yanı sıra; ormancılık faaliyetleri, sahipli hayvanların kimlik ve aşı bilgilerinin de yer alacağını sözlerine ekledi.
Toplantı, uygulamanın tanıtıldığı tanıtım filminin yayınlanmasının ardından Bakan Kirişci’nin salondaki çiftçilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

 
‘Ülkemizin rekabet gücünü arttırmakta kararlıyız’
 
Türkiye Savunma Sanayisinde rekor kırıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GVK’da yer alan tutarlar açıklandı
Gelir Vergisi Kanunu'nda yer alan indirim ve istisna ve muafiyetlere ilişkin ...
Yücelik çimento sektörü vizyonunu değerlendirdi
Aşkale Çimento İcra Kurulu Başkanı, TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı ...
Erzurum’dan 11 ayda 77.8 milyon dolarlık dış ticaret
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın Ocak – Kasım ayları kapsamında ...
 
Nebati’den vergi muafiyeti açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, “2023 yılında, uygulamaya devam ...
EPDK: Elektriğe zam yok
Yılmaz, “Yeni tarife döneminde mesken aboneleri için herhangi bir artış ...
Bilgin’den EYT değerlendirmesi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili, “Süreç ...
 
DAİB ihracatçıları bilgilendirdi
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği(DAİB) ve Erzurum TİM Girişimevi işbirliği ...
320 kişiye tarımsal eğitim verildi
Atatürk Üniversitesi, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DAP) ...
ETSO’da mesleki eğitim protokolü imzalandı
Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 25 bin metrekare alanda üretime ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri