Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu’dan Süper Lig mesajı
Kutlu’dan Süper Lig mesajı
Balcı Erzurumspor maçını değerlendirdi
Balcı Erzurumspor maçını değerlendirdi
Erzurumspor Ümraniye’den puansız ayrıldı
Erzurumspor Ümraniye’den puansız ayrıldı
Kop Geçidi beyaza büründü
Kop Geçidi beyaza büründü
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
HABERLER>ASAYİŞ
24 Nisan 2024 Çarşamba - 02:51

Dezenformasyon Bülteni yayımlandı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan 22 Nisan 2024 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Dezenformasyon Bülteni yayımlandı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan 22 Nisan 2024 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Bültende, "İran'ın, İsrail'e fırlattığı füzeler, Kürecik'te bulunan radar üssü sayesinde tespit edilerek durduruldu" iddiasının doğru olmadığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüşmesinin ardından, Kürecik radar üssüyle ilgili daha önce de yalanlanan asılsız iddianın kasıtlı bir biçimde yeniden dolaşıma sokulduğunun tespit edildiği bildirildi.

Bazı sosyal medya hesaplarındaki "Yiyecek ve içecek satılan yerlerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20'ye çıkarılacak" iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Bültende, "Bir polis memuru, Bitlis İl Emniyet Müdürü ve eşini eleştirdiği için gözaltına alındı" iddiasıyla bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılanların doğru olmadığı ifade edildi.

Dezenformasyon Bülteni'nde, İsrail medyasında yer alan bir fotoğrafla ilgili, "İsrail, cuma günü erken saatlerde İran'daki bir bölgeyi füzelerle hedef aldı" iddiasıyla paylaşılan görüntülerin gerçek olmadığı, bahse konu fotoğrafın, 2021'de işgalci İsrail ordusu tarafından Gazze şeridindeki Han Yunus'a yönelik bir hava saldırısı sırasında kaydedildiğinin belirlendiği bildirildi.

Bültende, İsrail'in dezenformasyon kampanyalarına itibar edilmemesi uyarısında bulunuldu.

Bültende sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Ticaret Bakanlığının İsrail ile ticareti kısıtlama açıklamasına rağmen Türkiye, İsrail'e çimento göndermeye devam ediyor." iddiasının da doğru olmadığı belirtildi.

"İsrail, İran'daki nükleer tesisi vurdu" iddiası

Dezenformasyon Bülteni'nde, sosyal medyada paylaşılan, "Avustralya'da 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırının faili terörist, bir Müslüman" iddiasının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Mardin'deki programına yönelik "aile ziyareti" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirilen bültende, Kurtulmuş'un resmi yurt içi ve yurt dışı programlarına milletvekili ve gazetecilerin de refakat ettiği belirtildi.

"İsrail, İran'daki nükleer tesisi vurdu" iddiasıyla sosyal medyada paylaşılanların gerçek olmadığının aktarıldığı bültende, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının, İran'daki nükleer tesislerde herhangi bir hasarın meydana gelmediğini duyurduğu kaydedildi.

Bültende, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında kriz ortaya çıktı ve kriz küresel sistemin devreye girmesiyle çözüldü" iddiasının gerçeği yansıtmadığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek arasında iddia edildiği gibi herhangi bir gerginlik yaşanmadığı aktarıldı.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 830 Suriyeli öğretmen atandı" iddiasının da doğru olmadığı, bahse konu paylaşımlarda okullara öğretmen olarak atandığı iddia edilen kişilerin, daha önce Geçici Eğitim Merkezlerinde görev yapan Suriyeli gönüllü eğiticiler olduğu bildirildi.

Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı kapsamında gerçekleştirilen mülakatlarda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç çocuğu vardır? Hz. Muhammed'in çocuklarının isimleri nelerdir? soruları soruldu" iddialarının tamamen asılsız olduğu vurgulandı.

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Diyarbakır'daki bir hastanede görev yapan Prof. Dr. Şafak Kaya, hastanenin bahçesindeki başıboş köpekleri toplattı, Bakan Yardımcısı araya girerek hayvanları bahçeye geri getirtti, Kaya hakkında soruşturma başlatıldı" iddiasının gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

"Oltalama" yöntemiyle dolandırıcılık girişimi"

Dezenformasyon Bülteni'nde, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan "Seçim sonuçları Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bando ve Armoni Mızıkası tarafından coşku ile karşılandı" iddiasının doğru olmadığı, asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.

Bültende, bazı sosyal medya platformlarında ve internet sitelerinde, BOTAŞ adı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesi kullanılarak "yatırım fırsatı", "ek gelir" gibi başlıklarla yayınlanan ilanların, "oltalama" yöntemiyle dolandırıcılık girişimi olduğunu aktarıldı.

 
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
 
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jandarmadan çocuklara 23 Nisan sürprizi
Tortum ilçesi Derekapı İlkokulu’nu sürpriz bir ziyaret yapan jandarma ...
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 199 gündür sürdürdüğü bombardımanda ...
Zehir tacirlerine geçit yok
Kars polisi Narkotik Dedektör Köpeği Daxo’nun katıldığı operasyonda uyuşturucu ...
 
8 ilde ‘Bozdoğan-28’ operasyonu
Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin 8 ilde bahar aylarında ...
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
İsrail saldırılarının 7 Ekim tarihinden bu yana devam ettiği Gazze Şeridi’nde ...
Artvin yolunda trafik kazası: 1 ölü, 6 yaralı
Erzurum’da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.
 
Erzurum merkezli 2 ilde uyuşturucu operasyonu
Erzurum’da jandarmanın yaptığı operasyonda uyuşturucu tacirlerine yönelik ...
8 ilde Mahzen-30 operasyonu
8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen “Mahzen-30” operasyonlarında elebaşılığını ...
Emniyetten uyuşturucu operasyonu
Erzincan’da 750 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri