Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>EKONOMİ
12 Ocak 2023 Perşembe - 16:56

Demir MÜSİAD vizyonunu değerlendirdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şube Başkanı Fuat Demir, 2018 yılında göreve seçildiğini, 4 yıldır şehre hizmet etmenin çabası içerisinde olduklarını belirterek, ‘Şehrimizi birlikte kalkındıralım’ dedi.

Demir MÜSİAD vizyonunu değerlendirdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şube Başkanı Fuat Demir, 2018 yılında göreve seçildiğini, 4 yıldır şehre hizmet etmenin çabası içerisinde olduklarını belirterek, ‘Şehrimizi birlikte kalkındıralım’ dedi.

Erzurum Basınıyla Hilton Garden İnn de kahvaltıda bir araya gelen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şube Başkanı Fuat Demir, Erzurum Şubesi 2022 yılı ile ilgili genel değerlendirme yaptı.

Şube Başkanı Fuat Demir, Sivil Toplu Örgütleri koltuklarının oturma yeri olmadığını, o koltuklara güç vererek şehre hizmet etme yerleri olduğunu söyledi.

‘Şehrimizi birlikte kalkındıralım’ sloganıyla yola çıktıklarını, kalkınmanın ancak birlik ve beraberlik içerisinde olabileceğinin altını çizen Başkan Demir, yerel yatırımcıya sahip çıkılmasını, siyasilerin desteğini, vatandaşların ise sermayeye sahip çıkmalarını istedi.

‘Türkiye 10 yılında herkesi Erzurum’a yatırım yapmaya davet ediyorum’ şeklinde konuşan Demir, ‘Batı yatırıma doymuştur. Batıda insan gücü bulmak zorlaşmıştır. Erzurum yatırımcı için iyi bir tercih olacaktır. Hem işgücü, hem 2. Organize sanayinin oluşması ve altyapı, hem de enerji kullanımı noktasında Erzurum bakir bir bölgedir. Özellikle Erzurumlu iş adamlarına buradan çağrı yapıyorum Erzurum’a yatırım yapmanın tamda zamanıdır’ diye konuştu.

Sanayileşme şart

Başkan Demir, Erzurum’un tarım ve hayvancılıkta önemli bir il olduğunu fakat sadece tarım ve hayvancılık yaparak para kazanmanın, Tarım ve Hayvancılıktan öte gitmenin mümkün olmadığını söyledi.

Erzurum’da tarım ve hayvancılık başta olmak üzere çeşitli dallarda sanayileşmenin şart hale geldiğine dikkat çeken Demir, 2. Organize Sanayinin faaliyete geçecek olması ve bu işin arkasının geleceğini gösterdiğini, Erzurum’un artık sanayi şehri olmasının önün açıldığını belirtti.

Demir, şöyle devam etti:

‘Şehrimizde atıl vaziyette olan fabrikalarımız var. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği olarak önceliğimiz bu fabrikaların atıl vaziyetten kurtarılarak ekonomiye kazandırmak için çalışmalarımız oldu ve bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Önemli noksanımız ise ortaklık kültürünü bir türlü tahsis edemememiz. Erzurum’da ortak kültürün, sermayenin birleştirilerek yatırıma dönüştürmeyi ne yazık ki çok fazla beceremiyoruz. Bu kültürün şehrin ekonomisine katkı noktasında elzem görüyoruz. ‘ dedi.

Oltu cağ fabrikası

Ortaklık kültürüne örnek teşkil etmesi noktasında Oltu’ya yaptıkları Cağ Fabrikasını örnek gösteren Demir, şunları söyledi:

‘Bu Fabrika yerel sermayeyi bir araya getirerek kurduk. 50 milyon liraya mal ettik. Enerji Piyasaları Denetleme Kurumu bize sadece 2 milyon 300 bin tele hibe desteğinde bulundu. Diğer kısım ise yerel sermayenin bir araya gelerek verdikleri paradır. Erzurum’un Tarım ve hayvancılık şehri olduğunu söylüyorsak o zaman bizde buna yönelik bir yatırım yapalım dedik ve bu işi gerçekleştirdik. Çok yakın bir tarikte Oltu Çağ kebabı yerel marketlerde yerini alacak.

MUSİAD olarak şehrimize yatırımı teşvik etmek amacıyla bir dizi çalışma ortaya koyuyoruz. Mesela Oltu’da 30 Fabrika üretime geçti. Burada 3 bin kişi istihdam ediyor.

Bir fabrika daha hizmete girecek inşallah. Oda kavurma ve sucuk üretimi yapacak.

Üzerinde çalıştığımız projelerimiz var. Bunlardan önemli saydığımız Savunma Sanayinin Erzurum’da bir yatırımının olmasıdır. Normal sanayinin yatırımı noktasında da gayret ve çabalarımız devam ediyor.

Sermayeyi sorgulamayalım

Maalesef kötü bir huyumuz var. Bir kişi bir yere yatırım yaptı mı hemen onu sorgulamaya ve dedikodu yapmaya başlıyoruz. Ne diyoruz biliyor musunuz, ‘Bu parayı nereden buldu, nasıl elde etti’ gibi ürkütücü bir sorgulama içerisine giriyoruz.

Bu huyumuzdan vazgeçmemiz lazım. Vatandaşlar olarak yerel sermayeye sahiplik etmemiz gerekir. Ayrıca iş adamları olarak vizyonumuzu da geliştirmemiz icap eder. Şunu net söyleyeyim, Batı ile aramızda 30-40 yıl bir vizyon farkı var.

Erzurum’un batıya ulaşımı ve pazar bulma noktasında sorununu halletti. Erzurum artık bir liman şehri noktasına ulaştı. Hem karayolu hem de deniz yolu açısından önemli bir stratejik bölge konumuna gelmiştir Erzurum.

Erzurum’un kesinlikle 6. Teşvik bölgesine alınması şarttır. Bu noktada herkese görev düşüyor. Siyasilerimiz başta olmak üzere bizler, basın ve vatandaşlarımız bu noktada tek yumruk olmamız gerekiyor.

Ayrıca bir önemli nokta daha; bürokrasimiz yatırımcıya yardımcı olması noktasında esnek davranmalı. Yatırımcının önü kesilmemeli.

Yatırımcı nerede para kazanacaksa yatırımını çok tabi olarak oraya yapar. Erzurum bu noktada tekrar ediyorum bakir bir bölgedir. İşgücü, alt yapı, pazarlama noktasında çok büyük mesafeler katetmiştir.

 
Bin bir hafız için icazet merasimi düzenlendi
 
Deneri ailesinin acı günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum havalimanından 864 bin 506 yolcu yararlandı
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - 2021 yılına göre, 2022 diliminde Erzurum Havalimanından ...
Erzurum nakdi kredi verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 23,6 milyar TL tutarında kamu bankası ...
DAP BKİ’den süt üreticilerine ekipman desteği
Malatya’da süt üreticilerine, yüzde 70 Doğu Anadolu Projesi (DAP), yüzde ...
 
İnşaat maliyet endeksi açıklandı
İnşaat maliyet endeksi, 2022 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde ...
İşte esnaf destek paketinin detayları
Nebati, esnaf ve KOBİ’lere yönelik toplam 250 milyar liralık KGF paketinin ...
Kurum, TOKİ vade artış oranını açıkladı
Kurum, TOKİ ödemelerindeki vade artış oranına ilişkin, “Bu yıl memur maaş ...
 
Kurum, Yeni Evim Kampanyası’nı değerlendirdi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yeni Evim ...
Kirişçi’den tarım kesimine müjde
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Genç çiftçilerimize yönelik Uzman ...
'Et fiyatları konusunda tedbir alınıyor'
Et fiyatlarına ilişkin açıklama yapan Kirişci, Et fiyatları konusunda ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri