Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>EKONOMİ
12 Ocak 2023 Perşembe - 07:35

İşte esnaf destek paketinin detayları

Nebati, esnaf ve KOBİ’lere yönelik toplam 250 milyar liralık KGF paketinin detaylarını açıkladı. Bakan Nebati, "14 destek paketini devreye aldık. İşletmelerin işletme giderleri, yatırım, ihracat ve istihdamına destek oluyoruz" dedi.

İşte esnaf destek paketinin detayları

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, esnaf ve KOBİ’lere yönelik toplam 250 milyar liralık KGF paketinin detaylarını açıkladı. Bakan Nebati, "14 destek paketini devreye aldık. İşletmelerin işletme giderleri, yatırım, ihracat ve istihdamına destek oluyoruz" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ‘Hazine Destekli Kefalet Sistemi, Yatırım Destek Paketleri Tanıtımı’ toplantısında, esnaf ve KOBİ’lere yönelik toplam 250 milyar liralık Kredi Garanti Fonu (KGF) paketinin detaylarını açıkladı. Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Bakan Nebati, ‘‘Bankaların içsel derecelendirme sistemine göre kefalet dağılımı gruplandırılacak. Firmaları finansal sağlamlıklarına, geçmiş borç ödeme davranışlarına ve teminat ihtiyaçlarına göre beş grup halinde sınıflandırıyoruz. Kredibilitesi çok yüksek olan birinci grup firmalar ile kredibilitesi çok düşük olan beşinci gruba kesinlikle kredi kullandırımı yapmıyoruz. Kara liste uygulaması ile kredilerin amacı dışında kullanımını engelleyeceğiz. İşletmelerin işletme giderleri, yatırım, ihracat ve istihdamına destek oluyoruz’’ dedi.
“İŞLETME GİDERLERİ DESTEKLEME PAKETİ İÇİN 35 MİLYAR TL KAYNAK AYRILDI”
Bakan Nebati, "35 milyar TL kefalet limitini haiz İşletme Giderleri Destek Paketi ile işletmelerimizin maaş ve kira ödemeleri başta olmak üzere tüm sabit giderlerine yönelik finansman desteği sağlıyoruz. Böylece, firmalarımızın faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürmelerini hedefliyoruz’’ diye konuştu.
“DÖVİZ KAZANDIRICI FAALİYETLERİ DESTEK İÇİN 35 MİLYAR LİRALIK DESTEK SAĞLANACAK”
Bakan Nebati, döviz kazandırıcı faaliyetleri destek paketi ile ilgili olarak, ‘‘Bu çerçevede, 35 milyar TL kefalet limitini haiz Döviz Kazandırıcı Faaliyetleri Destek Paketi ile ülkemizde bu alanda faaliyet gösteren başta KOBİ’lerimiz olmak üzere tüm firmalarımızı destekleyerek mevcut ihracatçı firma sayısını ve gerçekleştirilen ihracat hacimlerini artırarak cari açığın azaltılmasına katkı sunmayı amaçlıyoruz’’ ifadelerini kullandı.
YATIRIM PROJE FİNANSMAN DESTEK PAKETİ İLE GİRİŞİMCİLERE 20 MİLYAR LİRA DESTEK
Bakan Nebati, "Bugün de 20 milyar TL kefalet limitini haiz Yatırım - Proje Finansmanı Destek Paketi ile ülkemizde her alanda yatırımları destekleyerek sürdürülebilir üretimi arttırmayı planlıyoruz. Bu kapsamda Yatırım Teşvik Belgesi almış olan firmalarımıza daha yüksek tutarlarda kredi imkânı sağlayarak nitelikli yatırım alanlarını güçlendirmeye kararlıyız’’ dedi.
İMALAT SANAYİİ DESTEK PAKETİYLE 15 MİLYAR LİRA DESTEK SAĞLANIYOR
Bakan Nebati, "15 milyar TL kefalet limitini haiz İmalat Sanayii Destek Paketi ile ülkemiz imalat sanayiinde verimlilik, üretim, istihdam ve ihracat artışını sağlayarak imalat sanayii sektöründe yer alan yatırımları destekleyeceğiz" dedi.
EYT DESTEK PAKETİ İÇİN 25 MİLYAR LİRALIK KAYNAK AYRILDI
Bakan Nebati destek paketleri kapsamında, "25 milyar TL kefalet limitini haiz EYT Destek Paketi ile işverenlerimizin EYT sürecinde kıdem tazminatı yükünü hafifletmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.
BÖLGESEL ODAKLI KOBİ DESTEK PAKETİ İÇİN 10 MİLYAR TL DESTEK SAĞLANACAK
Bakan Nebati, "10 milyar TL kefalet limitini haiz Bölgesel Odaklı KOBİ Destek Paketi ile imalat sanayi öncelikli olmak üzere işletmelerin yatırım, istihdam ve ihracat odaklı projelerine destek sağlayarak, bulundukları bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı veriyoruz. Ayrıca, işletmelerde yeşil dönüşüm ve kaynak verimliliğini güçlendirerek ve KOBİ’lerin işletme harcamalarına destek oluyoruz" dedi.
GİRİŞİMCİLERE VE KADINLARA TOPLAM 8 MİLYAR TL DESTEK SAĞLANACAK
Girişimcilere ve kadınların iş gücüne katılımına önem verdiklerine dikkat çeken Bakan Nebati, ‘‘4 milyar TL kefalet limitini haiz Kadın Girişimci Destek Paketi ile yeni bir işyeri açmak isteyen ya da bir iş fikrine dayalı olarak faaliyet gösteren gerçek kişi/tüzel kişi işletme sahibi kadın girişimcilerimizi ve kadın kooperatiflerimizi destekleyerek kadın girişimciliği ekosistemini güçlendirmekte kararlıyız. 4 milyar TL kefalet limitini de Girişimci Destek Paketi ile girişimcilik ekosistemini geliştirerek, genç ve tekno girişimcilerimizin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılmasını sağlayarak yenilikçiliği ve yüksek teknoloji üretimini destekleyeceğiz’’ dedi
"YEŞİL DÖNÜŞÜM VE ENERJİ VERİMLİLİĞİNE DESTEK İÇİN 7 MİLYAR TL KAYNAK AYRILDI"
Bakan Nebati, "7 milyar TL kefalet limitini haiz Yeşil Dönüşüm ve Enerji Verimliliği Destek Paketi ile iklim değişikliğinin yol açacağı sorunların ülkemiz ekonomisi için getirdiği riskleri bertaraf edecek ve yeşil dönüşümü amaçlayan projeler için KOBİ ölçekli firmaları destekleyeceğiz" diye konuştu.
TEKNOLOJİ DESTEK PAKETİ İLE 4 MİLYAR TL KAYNAK AYRILDI
Bakan Nebati, teknoloji destek paketi ile ilgili olarak, "Cumhurbaşkanımız 1 milyon İstihdam Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Programı kapsamında yaptığı konuşmada, 4 milyar TL kefalet limitini haiz Teknoloji Destek Paketini kamuoyu ile paylaşmıştı. Bu paket ile teknoloji alanında yazılım, blockzinciri, yapay zeka, akıllı şehir, giyilebilir teknolojiler, felaket kurtarma merkezleri ve bulut bilişim hizmetleri gibi belirli alanlarla sınırlı olmak üzere teknoloji firmalarımızı desteklemeyi öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.
DİJİTAL DÖNÜŞÜM DESTEK PAKETİ
Bakan Nebati, "1 milyar TL kefalet limitini haiz Dijital Dönüşüm Destek Paketi ile KOBİ'lerin dijital dönüşüm süreçlerini tamamlamasını sağlamayı hedefliyoruz. İnternet altyapısı kurulumu ve kiralanması, donanım ve yazılım alımı/kiralanmasına ilişkin giderler, donanım desteği ve yazılım lisans giderlerine ilişkin harcamaları destekleyeceğiz" dedi.
EĞİTİM DESTEK PAKETİ İÇİN 10 MİLYAR TL KAYNAK
Eğitim destek paketi ile ilgili destekleri açıklayan Bakan Nebati, ‘”10 milyar TL kefalet limitini haiz Eğitim Destek Paketi ile personel giderlerini ödemekte güçlük çeken özel okullara finansman desteği sağlayarak faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürmelerine destek olacağız’’ diye konuştu.
KONUT ÜRETİCİLERİNE UYGUN MALİYETLİ FİNANSMAN
Bakan Nebati, "20 milyar TL kefalet limitini haiz Yeni Evim Programı İnşaat Destek Paketi ile orta gelir grubuna hitap eden konut arzının artırılabilmesi için konut üreticilerine uygun maliyetli finansman imkânı sağlayacağız. Paket kapsamında yararlanıcılar projelerini Yeni Evim Programı kapsamında yapmayı taahhüt edecek. Aynı zamanda, bankayla projenin tamamlanmasına yönelik Garantörlük Sözleşmesi imzalayacak. Müteahhitleri, bu şartları sağlamaları halinde destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.
KONUT İNŞAATI İÇİN 10 MİLYAR TL DESTEK PAKETİ
Bakan Nebati konut inşaatına destek paketiyle ilgili olarak da "10 milyar TL kefalet limitini haiz Konut İnşaatı Destek Paketi ile inşaat sektöründe arz/talep uyumsuzluğunu ortadan kaldırılması amacıyla tamamlanmamış projesi olan küçük ve orta ölçekli inşaat firmalarımızı destekleyeceğiz" diye konuştu.

 
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten açıklamalar
 
İnşaat maliyet endeksi açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurum, TOKİ vade artış oranını açıkladı
Kurum, TOKİ ödemelerindeki vade artış oranına ilişkin, “Bu yıl memur maaş ...
Kurum, Yeni Evim Kampanyası’nı değerlendirdi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yeni Evim ...
Kirişçi’den tarım kesimine müjde
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Genç çiftçilerimize yönelik Uzman ...
 
'Et fiyatları konusunda tedbir alınıyor'
Et fiyatlarına ilişkin açıklama yapan Kirişci, Et fiyatları konusunda ...
Özakalın:  ‘Gazeteci, toplumun vicdanı ve hür sesidir’
Özakalın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda; ...
Erzurum Türkiye ortalamasına yaklaştı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’un hane halkı sayısı ülkede yüzde 0.78, ...
 
Erzurum ticaret sektörü performansı arttı
ERZURUM gazetesi -ÖZEL HABER - DOSİAD tarafından yapılan hesaplamalara ...
Karadeniz gazında geri sayım
Zonguldak'ta Filyos Gaz İşleme Tesisinde incelemelerde bulunan Enerji ...
Kurum yeni konut kampanyasını paylaştı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Sosyal konut ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri