Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>SİYASET
26 Aralık 2011 Pazartesi - 03:29

Dadaş Ocakları’ndan Fransa tepkisi

Dadaş Ocakları Derneği Başkanı Eyüp Coşkun, Fransa Meclisi'nde Ermeni iddialarını inkar edenlerin hapse atılmasını öngören yasa tasarısının kabul edilmesine sert tepki gösterdi.

Dadaş Ocakları’ndan Fransa tepkisi

ERZURUM (İHA) - Dadaş Ocakları Derneği Başkanı Eyüp Coşkun, Fransa Meclisi'nde Ermeni iddialarını inkar edenlerin hapse atılmasını öngören yasa tasarısının kabul edilmesine sert tepki gösterdi. Coşkun, “Bu millet uğramış olduğu mezalimin üzerine bir de iftiraya maruz kalmıştır. Bu iftirayı atan ve attıranlar, Türk milletinin yaşama hakkını elinden almak isteyen hainlerdir. Bu hainler 19.yüzyılın sonu ve 20. Yüzyılın başında işbirliği edenlerden başkaları değildir. Bu işbirlikçilerden bir grubu milletimize yönelik yapmış oldukları katliamları örtbas etmek ve zalimliklerini perdelemek için bir mazlum maskesi altına sığınmakta ve diğerleri yani onları kışkırtanlar ise şimdi soykırım iftirasını atmaktadırlar ve bunun için yasa çıkartmaktadırlar” dedi.
MİLLİ MESELE
“Bu mesele artık bir millet meselesidir. Devletten daha ziyade haksızlığa uğrayan bir milletin çocukları olarak bizim meselemizdir” diyen Coşkun açıklamasında şunları kaydetti; “Dedelerimizin işlemedikleri bir suçtan dolayı cezalandırılmak isteniyoruz. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir ve asla kabul etmeyeceğiz. Bu mesele bir millet meselesidir. Dolayısıyla bu meselenin çözümü için hep birlikte elimizden gelen gayreti göstermek mecburiyetindeyiz. Uğradığımız haksızlığı bu olaylara mekân olan şehirlerimizde, kasabalarımızda, köylerimizde yaşayanların hem ferdi, hem toplumsal hem de ulusal bilinç ile sahip çıkması yaşadıkları yerlere kazımaları gerekmektedir.
BİZ ERZURUMLULAR ERMENİ ZULMÜNÜ UNUTMADIK
Bu mezalimde haksızlığa uğrayan insanların yaşayan akrabalarının derhal örgütlenerek ermeni devleti ve onların yardakçısı olan ve destekleyenlerle hukuki mücadeleye girmeleri gerekmektedir.
Biz Erzurumlular olarak uğradığımız katliamı unutmadık, Karslılarında unuttuğunu sanmıyoruz, Vanlılarda unutmadılar, Anteplilerde, Maraşlılarda unutmamışlardır. Ermeni ihanetine uğrayan hiçbir Türkün bu ihaneti unuttuğunu sanmıyoruz. Konaklarda yakılan, camilerde hunharca katledilen, ateş çemberlerinde diri diri kızartılan, tarlalarda ve yol şantiyelerinde öldürülen insanlarımızın, gözleri önünde evlatları öldürülen annelerin, tecavüze uğrayan kadınların Adalet beklentilerini birde iftira şerefsizliği ile kirleten ve ruhlarını rahatsız eden bu sözüm ona medeni yalancılara karşı sessiz kalamayız kalmayacağız.
Dadaş Ocakları Derneği olarak bu haksızlığı belgelendirecek her türlü çalışmaları yaparak, bu mezalimin mağdurlarının şu anda yaşayan yakınlarını örgütleyerek her türlü hukuki mücadelede bulunmaları için gerekli olan desteği sağlamak niyetindeyiz. Şehirlerimize özellikle Erzurum şehrinde bu mezalimi sergileyecek bir müze, bir panorama ve anıttan oluşan bir mezalimi anma alanı kurma ve bu konuda uzmanlaşmış araştırmacılar tarafınca hazırlanmış kitap, makale vb. yayınlayacak yayınevi ve internet sitelerini faaliyete sokmak için elimizden gelen her türlü gayreti sarf edeceğiz.
Yüce milletimiz hakkına sahip çık, ecdadının işlemediği bir suçtan dolayı kendini mahkûm ettirme, mazlumların gecikmiş olan adalete ulaşmaları için gereken duruşu sergile bunun için örgütlen, çalış, mücadele et. Maalesef devlet olarak bu mücadelede yetersiz kaldık. Millet olarak yetersiz kalmayalım.”

 
Bardız Kilimi Dünya vitrininde
 
Akdağ: ‘Üzüntümüz büyük’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz’dan örnek vefa
Kalkınma Bakanı Yılmaz, Erzurum'un Çat ilçesinde meydana gelen trafik ...
Bulutlar’dan milli duyarlılık
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen ...
Köroğlu adaylığını açıkladı
Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) değişik kademelerde görev alan ve ...
 
Baro’dan sert tepki
Fransa Parlamentosu'nda kabul edilen 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına ...
‘Fransa, tarihi hata yaptı’
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Tarihi gerçekleri politik ...
Fransa’ya tepki yağıyor
Erzurum'un Yakutiye İlçesi Belediye Başkanı Ali Korkut, Fransa meclisi ...
 
AK Partililerden köy çıkarması
AK Parti Köprüköy İlçe Başkanı Rıdvan Karasu, ilçeye bağlı köy ve mezralarda ...
Oltu SYDV seçime gitti
Oltu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti muhtar seçimi yapıldı.
Demir, kongreyi değerlendirdi
Oltu AK Parti İlçe Teşkilatı kongre sonrası yönetim kurulu ile ilk toplantısını ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri