Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
15 Eylül 2023 Cuma - 10:05

Atatürk Üniversitesi’nde proje yönetimi gündemi

Erasmus+ Programı Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projesi (KA171) “Proje Yönetim Toplantısı” Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Atatürk Üniversitesi’nde proje yönetimi gündemi

Erasmus+ Programı Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projesi (KA171) “Proje Yönetim Toplantısı” Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.
Türkiye Ulusal Ajansının, AB dışındaki ülkelerle yapılan Erasmus+ KA171 Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projesi Toplantısına, 2023 yılı proje başvurusu kabul edilen yükseköğretim kurumları katıldı.
Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Turgut Göğebakan ve Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, Türkiye Ulusal Ajansı Genel Koordinatörü Yunus Alper Altay, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Taşkın Öztaş, Türkiye Ulusal Ajansı ve Yükseköğretim Kurumlarının Erasmus+ Programı/Uluslararası ofis temsilcileri katılım sağladı.
ALTAY: “KENDİ KAYNAKLARIMIZLA BU PROGRAMLARA DAHİL OLUYORUZ”
Atatürk Üniversitesinin uluslararası bilim camiasında uzun yıllardır var olduğunu ve bu sayede önemli bir birikimi de içinde barındırdığını, bu açıdan bakıldığında düzenlenen etkinliğin bu köklü üniversitede yapılıyor olmasının kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini belirterek konuşmasına başlayan Türkiye Ulusal Ajansı Genel Koordinatörü Yunus Alper Altay, Türkiye olarak son yıllarda hem eğitim anlamında hem de kültürel açıdan çağa ayak uyduracak hamleleri ajans olarak hayata geçirdiklerini vurguladı. Ülkemizin uluslararasılaşma misyonunu yerine getirmek için yoğun bir mesai ile çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Altay: “Avrupa Birliği adayı bir ülke olarak eğitim ve öğretimde kaliteyi artırabilmek için ülkesel kaynaklarımızla AB programlarına dahil oluyoruz. Bu duyarlılıkla programlara katılan personel ve öğrencilerimizin yurt dışında ülkemizi ve milletimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum” şeklinde konuştu.
“Atatürk Üniversitesi, Geçmiş ile Geleceğin İlmi Geleneği Arasında Bir Köprü Vazifesi Görüyor”
Türkiye’nin en eski ve köklü yükseköğretim kurumlarından birisi olan Atatürk Üniversitesinin geçmiş ile geleceğin ilmi geleneği arasında bir köprü vazifesi gördüğünü, bu nedenle Avrupa Yükseköğretim alanına dair politikaların uygulanmasına katkı sağlayan bu derece önemli toplantılara ev sahipliği yapmanın kendileri açısından gurur verici olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise, Türkiye Ulusal Ajansı Yükseköğretim Koordinatörlüğü tarafından organize edilen “ERASMUS+ Programı KA171 Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projesi - Proje Yönetim Toplantısına katılan tüm misafirlere teşekkür ederek konuşmasına başladı.
Atatürk Üniversitesinin yerel, bölgesel ve uluslararası düzeyde, eğitim, araştırma ve toplumsal katkı odağında çok kültürlü uluslararası bir çekim merkezi olma hedefiyle uluslararasılaşmaya büyük önem verdiğini ve dünya ölçeğinde tanınan-saygın bir “Yeni Nesil Üniversite” olmayı hedeflediğini aktaran Rektör Çomaklı: “Uluslararası standartlardaki eğitim programları, güçlü akademik kadrosu ve donanımlı altyapısıyla bilim dünyasına örnek olacak araştırmalara ve çalışmalara imza atan Üniversitemiz “Hayatın Hizmetinde Hep İleriye” misyonu ve “Adı Gibi Öncü” mottosuyla çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.
ÇOMAKLI: “SEÇKİN AKADEMİSYEN VE ARAŞTIRMACILARI ÜNİVERSİTEMİZE ÇEKMEK İÇİN FAALİYETLERİMİZ BAŞARIYLA SÜRÜYOR”
Üniversitemizin Erasmus+ programı başta olmak üzere değişim programlarını etkin kullanmaya ve aynı zamanda bulunduğu coğrafya ülkeleri üzerinde uluslararası ölçekte yeni iş birlikleri geliştirmeye büyük önem verdiklerini belirten Çomaklı: “Bu kapsamda; eğitim programları, ikili anlaşmalar ve çeşitli etkinlikler vasıtasıyla, öğrencilerin, öğretim üyelerinin ve idari personelin uluslararasılaşmasına katkı sağlamak ve alanında tanınırlığı yüksek, seçkin yabancı akademisyen ve araştırmacıların üniversitemize çekilmesine platform oluşturma faaliyetlerini başarıyla sürdürmektedir. Üniversitemiz ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarında 92 farklı ülkeden 9000 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Hali hazırda, Dünya ölçeğinde 60 ülkede 300’den fazla yükseköğretim kurumuyla ikili iş birliğimiz bulunmaktadır. Üniversitemiz, birçok farklı alanda dünyada ilk 500’de yer almaktadır” diye konuştu.
Programa il dışından dahil olan katılımcılara Erzurum’un kadim tarihi ve eşsiz kültüründen de bahseden Rektör Çomaklı, böylesine önemli bir şehirde konumlanan Atatürk Üniversitesinin yükselişinin devam ettiğini dile getirerek toplantının hayırlı sonuçlar getirmesini diledi.
Toplantı, çeşitli sunumların yapılması ve program çıktılarının değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

 
Doğu Anadolu’ya ilk kar düştü
 
Kaymakam Gökmen’den şehit Ailesine vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En yüksek net kar imalat sektöründe
İmalat sektörü 8 trilyon 109 milyar 620 milyon TL aktif büyüklüğü ile ...
Atatürk Üniversitesi projelere yoğunlaştı
Çomaklı: “Stratejik amaçlarımız doğrultusunda üniversitemizde proje kültürünü ...
 Gülerci Kerkük gerçeğini paylaştı
Gazeteci - Yazar Kenan Gülerci, Kerkük'te meydana gelen kaygı verici siyasi ...
 
Süreli yayınlarda ATAUNİ farkı
Atatürk Üniversitesi Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü, bilimsel dergiler ...
Çakmak: TEKNOFEST’in paydaşı olmaktan gurur duyduk
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) paydaşı olduğu dünyanın en büyük ...
Bayraktar TEKNOFEST’i değerlendirdi
BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Bu yıl tam bir milyon ...
 
Yetişkin Eğitimi Araştırması 2022 yayımlandı
Yetişkinlerin örgün veya yaygın eğitime katılım oranı yüzde 22,9 oldu
ETÜ Teknofest coşkusuna ortak oldu
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) akademik paydaşı olduğu dünyanın ...
Kuzeydoğu Anadolu internet erişim oranı açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’la birlikte Ağrı, Erzincan, Kars, Ardahan, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri