Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek
TRENDYOL 1. Ligde Erzurumspor faktörü
TRENDYOL 1. Ligde Erzurumspor faktörü
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
DAP BKİ’ye başvurularda yeni süreç
DAP BKİ’ye başvurularda yeni süreç
HABERLER>TÜRKİYE
16 Mayıs 2023 Salı - 07:00

Yalçın sonuçları değerlendirdi

Yalçın, “MHP, yüzde 10’u aşarak algı oyunlarını boşa çıkarmıştır. Partimizin üç hilalde simgelenen kurumsal kimliğinin gücüyle seçmen kitlesinin köklü ve sağlam yapısı, oy pusulasında parlamıştır” dedi.

Yalçın sonuçları değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “MHP, yüzde 10’u aşarak algı oyunlarını boşa çıkarmıştır. Partimizin üç hilalde simgelenen kurumsal kimliğinin gücüyle seçmen kitlesinin köklü ve sağlam yapısı, oy pusulasında parlamıştır” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, seçimler sonrasında açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanlığı Seçimi'yle Milletvekili Genel Seçimleri’nin hassasiyet içinde tamamlandığını belirterek, “Böylece Türk demokrasisi bir kez daha bütün âleme rüştünü ispatlamıştır. Siyasi ittifaklar ve adaylar arasında uzun zamandır iki koldan devam eden seçim yarışı; milletin şaşmaz ve değişmez hakemliği altında, güvenli bir ortamda hitam bulmuştur. Milletimizin olgunluk ve sağduyusu sayesinde bir demokrasi şöleni havasında geçen 14 Mayıs Seçimleri; bundan sonraki dönemlerde yapılacak halk oylamalarının selameti için de mesut bir işaret olmuştur. Resmî olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, yarışı açık ara önde tamamlamıştır. TBMM’de de Cumhur İttifakı çoğunluğu sağlamıştır. Sayın Erdoğan’ın, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci turda yine açık ara birinci geleceği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olarak seçileceği şimdiden belli olmuştur” ifadelerini kullandı.
MHP’nin milletvekili sayısını artırarak nitelikli bir grupla ve üçüncü parti olarak TBMM’de yeniden temsil edilmeye hak kazandığının altını çizen Yalçın, ”Partimiz aleyhindeki algı çalışmalarının, düzmece kamuoyu yoklamalarının milletimiz nezdinde hiçbir değeri olmadığı görülmüştür. Muhalefet yanlısı ve temayül dolandırıcısı anket şirketlerince alacağı oy oranı baraj altında gösterilen MHP, yüzde 10’u aşarak algı oyunlarını boşa çıkarmıştır. Partimizin üç hilalde simgelenen kurumsal kimliğinin gücüyle seçmen kitlesinin köklü ve sağlam yapısı, oy pusulasında parlamıştır. Buna karşılık karanlıkta gölge oyunu oynayanlar, göğe merdiven dayamaya soyunanlar ve suya yazı yazanlar, sandığın altına gömülmüşlerdir. Her seçim sonunda olduğu gibi, MHP muarızı kamuoyu araştırma şirketleri ve bunların kuyruklu yalanlarına bel bağlayan çevreler yine ters köşeye yatmıştır. İktidarın değişmesini; kendilerine koltuklar, makamlar ve mevkiler verilmesini, hayali baharların gelmesini bekleyenlerin umutları, bir başka bahara kalmıştır” açıklamasında bulundu.
Seçimlerin galibinin Türk milleti olduğunu söyleyen Yalçın, şunları kaydetti:
“14 Mayıs akşamında tecelli eden millet iradesidir. Böylece millî iradenin önünde hiçbir beşerî gücün duramayacağı, onu hiçbir kuvvet ve kudretin yenemeyeceği bir defa daha gözler önüne serilmiştir. 14 Mayıs Seçimleri'nin sonuçları; icranın kararlılık, hız ve çevikliğinin devamı; yasamanın siyasi müessiriyetinin kalıcılığı, yargıda adaletin tecellisinin kâmilen yerleşmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Seçimlerde Cumhur İttifakı'na verilen oylar, zillet ittifakı sözcülerince Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye’yi her alanda tıkanmaya ve tek adamlığa götürdüğü iddialarını çürütmüştür. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, modern bir yönetim anlayışı olarak halkın çoğunluğu tarafından benimsendiği anlaşılmıştır. 14 Mayıs Seçimleri; milletimizin beraberlik ve bekası, devletimizin birlik ve bütünlüğü, bin yılı aşkın coğrafyamızda hâkim olan kardeşlik hukukunun sürdürülmesi bağlamında bir dönüm noktasıdır.”

 
Curling’te 4 takım süper ligde
 
Erzurum’da kentsel dönüşüm sürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan yeni ve sivil bir Anayasa vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay’ın 155. Kuruluş Yıl Dönümü ve İdari Yargı ...
Erdoğan: 'Sandığın onuruna asla halel getirmedik'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Maruz kaldığımız onca provokasyona ...
‘Çok daha büyük başarılara imza atacağız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman mitinginde yaptığı konuşmada, “Biz bu topraklarda ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güçleri yetmez
Erdoğan, “Suriye’ye yaptıklarını bize de yapmak için gün sayan emperyalistleri ...
'21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık'
Türkiye’ye 21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını belirten ...
Erdoğan: ‘Durmak yok’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın mitinginde yaptığı konuşmada, “Biz 21 yıldır ...
 
‘Ülke ve milletimiz için en hayırlısı neyse onu yaptık'
Erdoğan, ‘Biz bu takoz siyasetine ve sabotaj siyasetine teslim olmadık. ...
Erdoğan: 'Bu ülkenin hiçbir ferdi kaybetmeyecek'
Erdoğan, "14 Mayıs'ta tercihinizi Türkiye Yüzyılı'ndan yana yapın. Tercihinizi ...
Erdoğan: 'TEKNOFEST gençliği hedef alınıyor'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Dünyanın bir numaralı Havacılık, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri