Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>EKONOMİ
22 Aralık 2011 Perşembe - 03:24

MMO'dan randevulu kontrol

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Sekreteri Bahadır Yalçın, LPG sızdırmazlık kontrollerinde 15 gün içerisinde randevu uygulamasına başlayacaklarını açıkladı.

MMO dan randevulu kontrol

ERZURUM (İHA) - Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Sekreteri Bahadır Yalçın, LPG sızdırmazlık kontrollerinde 15 gün içerisinde randevu uygulamasına başlayacaklarını açıkladı.
YALÇIN’IN AÇIKLAMASI
Makina Mühendisleri Odası olarak LPG sızdırmazlık kontrollerini yasa ve yönetmeliklerde öngörülen amaçlar doğrultusunda yürüttüklerini dile getiren Yalçın, “Odamız, LPG sızdırmazlık kontrollerini, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu‘na dayanarak çıkarılan 21.10.2004 tarih ve 25620 sayılı Resmi Gazete‘de yayınlanarak yürürlüğe giren Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik uyarınca gerçekleştirmektedir. Türkiye genelinde 2010 yılı Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 15 milyon 100 bine yakın motorlu kara taşıtı trafikte yer almaktadır. Trafikte seyreden bu araçların 2 milyon 973 bin 832‘si LPG‘lidir. 5 milyon 762 bini benzinli, 6 milyon 195 bini ise dizel motorlu araçlardır. Denetimlerimiz çevreye yararlı can ve mal güvenliğini koruyucu, trafikte güven arz eden bir rotada sürmektedir. Denetimlerimiz çerçevesinde gerçekleştirilen LPG sızdırmazlık kontrollerinde araç sahiplerine daha kolay ve hızlı hizmet alması amacıyla en kısa sürede randevu sistemi‘ne geçmekteyiz” dedi.
YENİ HİZMET AÇILIMI
Uygulanacak yeni hizmetle araç sahiplerinin uzun kuyruklara girmeden ve zamanında araçlarının kontrolünü yaptırabileceğini dile getiren Bahadır Yalçın, “Randevu sistemine geçiş ile birlikte istasyonlarımızdaki bekleme süresini azalacaktır. Odamız, LPG randevu sistemini tanıtmak, nasıl randevu alınacağını aşama aşama göstermek, işleyiş hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla "LPG randevu sistemi tanıtım broşürü"nü hazırlamış, kentimizin birçok noktasında LPG‘li araç kullanıcılarına ulaştıracaktır. LPG Sızdırmazlık Kontrolü yaptıracak araç sahipleri, http://www.lpgrandevu.mmo.org.tr/ adresinden randevu alabilecektir. 5 adımda randevu sistemimizi kullanarak belirleyeceğiniz istasyon için istenilen gün ve saat aralığında randevu alınabilecektir” diye konuştu.
Yalçın, aracını kontrole getirecek vatandaşlara da şu uyarılarda bulundu; “Araç sahibi eğer LPG ruhsata işlenmiş ise, araç ruhsatının aslı ile kontrollerini yaptırabilirler. LPG ruhsata yeni işlenecek ise; araç ruhsatının aslı ve montaj firması tarafından düzenlenen fatura ve montaj evrakları ile sızdırmazlık ofisimize gelebilirler. LPG randevu sisteminin bazı kurallarından da bahsetmek istiyorum; Randevu saatinden 15 dakika önce LPG sızdırmazlık istasyonunda hazır bulunulması gerekmektedir. Randevu saatinden 15 dakika geç gelindiğinde verilen randevu iptal edilmektedir. Randevular istasyon ve tarih ile belirli saat aralığında, plaka bazında alınmaktadır. Aynı güne randevu verilmemekte, uygulamaya yeni başlanacağı için sadece 15 gün içerisindeki bir tarihe randevu verilmektedir. Araç sahipleri almış oldukları randevuyu randevu saatinden en az 2 saat öncesine kadar ilgili istasyonun telefon numarasını arayarak iptal etme hakkına sahiptir. Randevu iptal işlemini bildirmeden 2 kez randevuya gidilmediği taktirde araç cezalı duruma düşecek olup, cezalı duruma düşen araçlar randevu sisteminden sonraki 60 gün boyunca randevu alamayacaktır. Bir plaka için alınan randevu bir başka plaka ile değiştirilmemektedir. Randevu sistemi Saat: 08:00 - 24:00 arasında hizmet verecektir. Ön görülen bu kurallar, rezervasyon sisteminin amaç dışı kötü kullanımını engellemek ve amaç dışı kullanımlar nedeniyle oluşabilecek rezervasyon kapasite ve hizmet problemlerinin önüne geçmek amaçlamaktadır. İsteyen araç sahipleri randevu almadan LPG sızdırmazlık kontrol istasyonumuza başvurarak randevusuz kontrol sırası da alabilir. En kısa sürede uygulamaya geçecek olan randevu sisteminin, LPG‘li araç kullanıcılarının kontrollerini daha kolay ve hızlı gerçekleşmesini sağlamasını umut ediyoruz. “

 
Eşit İşe Eşit Ücret" protestosu
 
Şenkaya dondu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşit İşe Eşit Ücret" protestosu
Türkiye Kamu-Sen Erzurum Temsilciliği "eşit işe eşit ücret" yasasına tepkilerini ...
Genç girişimcinin örnek azmi
Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Kaynak köyünde yaşayan Gökhan Kazanhan, ...
30 yatırıma teşvik
Ekonomi Bakanlığı 2011 Ocak-Kasım dönemi Teşvikli yatırım il ve bölge ...
 
EBK vatandaşın yüzünü güldürdü
Kırmızı ve beyaz etin fazlaca tüketildiği Doğu Anadolu'da, Et ve Balık ...
Besicilere uyku yok
Oltu ilçesinde küçükbaş hayvan üreticiliği yapan Celal Çelebi, erken doğumların ...
ESOB davası ertelendi
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde (ESOB) 2008 yılında meydana ...
 
Gümrük’te müjdeli açılım..
MÜSİAD Şubesi’nin Erzurum’da gerçekleştirdiği “Gümrük Zirvesi” olumlu ...
Fransız mallarına boykot
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
Protestolu senet sayıları açıklandı
Merkez Bankası Kasım ayı protestolu senet sayısı iller dağılımını açıkladı. ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri