Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EĞİTİM
27 Aralık 2022 Salı - 08:28

MEB Patent ve marka üretiminde rekora imza attı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2022 yılının sonunda 8 bin 300 patent, faydalı model, marka ve tasarımın tescilini almış bulunuyoruz. Bunların 162'sini de ticarileştirebildik" dedi.

MEB Patent ve marka üretiminde rekora imza attı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2022 yılının sonunda 8 bin 300 patent, faydalı model, marka ve tasarımın tescilini almış bulunuyoruz. Bunların 162'sini de ticarileştirebildik" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK iş birliğinde düzenlenen "Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması Türkiye Finalleri"ne katıldı. ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Özer, 2000'li yılların başında 5 yaştaki okullaşma oranlarının yüzde 11, ortaöğretimde yüzde 44 olduğunu hatırlattı.
Son 20 yılda eğitim alanında seferberlik gerçekleştirildiğini ifade eden Özer, bu seferberlik sayesinde 5 yaştaki okullaşma oranlarının yüzde 99'a çıktığını belirterek, "İlkokul yüzde 99,63, ortaokul yüzde 99,44, ortaöğretim ise yüzde 44'ten yüzde 95'e çıktı" diye konuştu. Özer, bu dönemde ilk kez Türkiye'de ekonomik gelirlere ve cinsiyete bakılmaksızın çocukların eğitimde okullaşma imkanına kavuşturulduğunu vurguladı.
"SİZLERİN NİTELİKLİ EĞİTİM ALABİLMENİZ İÇİN GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ"
Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilerin nitelikli eğitim alabilmeleri için gece gündüz çalıştığının altını çizen Özer, bölgesel farklılıklar ve okul türü farklılıkları olmadan öğrencilerin en nitelikli eğitime erişmeleri için çaba sarf ettiklerini kaydederek, şöyle konuştu:
"Milli Eğitim Bakanlığı olarak BİLSEM'lere (bilim sanat merkezleri) erişimleri kolaylaştırmak için 185 BİLSEM sayımızı, 2022 yılında 379'a çıkardık. İstediğimiz, tüm öğrencilerimizin kolay bir şekilde BİLSEM'lere erişimini sağlayabilmek. 2023 yılında size sürprizimiz var. Tüm ilçelerimize BİLSEM kuracağız. Böylece öğrencilerimizin otuz kilometre, elli kilometre, yüz kilometre uzaktaki BİLSEM'e değil, bulunduğu ilçedeki BİLSEM'e erişebilmesini sağlayacaksınız."
"8 BİN 300 PATENT, FAYDALI MODEL, MARKA VE TASARIMIN TESCİLİNİ ALMIŞ BULUNUYORUZ"
Ülkelerin kalkınmasındaki en önemli bileşenin patent, faydalı model, marka ve tasarımla ilgili fikri mülkiyet kültürünün tüm eğitim kurumlarında yaygınlaşmasını sağlamak olduğun da altını çizen Bakan Özer, şunları kaydetti:"Son 10 yılda fikri mülkiyet bağlamında Milli Eğitim Bakanlığının tescilini almış olduğu ürün sayısı yıllık 2,9; yani yüzde 3'tür. Çok ciddi bir eğitim seferberliği gerçekleştirdik ve 2022 yılında 7 bin 500 ürünün tescili için çaba sarf ettik. 2022 yılının sonunda 8 bin 300 patent, faydalı model, marka ve tasarımın tescilini almış bulunuyoruz. Bunların 162'sini de ticarileştirebildik. Yani Milli Eğitim Bakanlığı bir taraftan eğitimin niteliğini artırırken, diğer taraftan inovatif girişim kapasitesini artıracak şekilde de okullarımızı desteklemeye devam ediyor."
Etkinliğin her ay yapılmasını öneren Özer, "İnşallah her ay 81 ilden lise öğrencilerimizi Ankara'ya getirelim. Kültürel, sanatsal etkinliklerle buluşturalım. Aynı zamanda tematik bir konuda da bir çalıştay yapalım" ifadelerini kullandı.
Programa AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, yarışmacı öğrenciler ile öğretmenleri ve davetliler de katıldı.
Program sonunda Bakan Özer ve katılımcılar, kurdele keserek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yarışmaya katılan öğrencilerin projelerini sergileyeceği program 4 gün boyunca devam edecek olup, 29 Aralık’taki ödül töreniyle son bulacak.
Poster sunumu yarışması
Matematik ile çevre ve iklim değişikliği olmak üzere iki alanda yapılan yarışma ile ayrıca bilimsel gelişmelerin paylaşılacağı platformlar oluşturulacak. Öğrenciler, yarışma çerçevesinde bilim adamları, akademisyenler ve yeni teknolojilerin araştırma alanlarına yönelik çalışmalar yapan sektör temsilcileri ile bir araya getirilecek.

 

 
Türk Milli Eğitim tarihinde bir ilk
 
Türkiye dünyada gündem oluşturdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Milli Eğitim tarihinde bir ilk
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Kız çocuklarının okullaşma ...
Çakmak ETÜ vizyonunu açıkladı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak TRT ...
Çakmak ETÜ rektörlüğüne 2. kez atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 6 üniversiteye ...
 
TÜBİTAK’tan ETÜ Kristal projesine destek
ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi ve Teknoloji Transfer Ofisi Erzurum TTO’nun, ...
Prof. Dr. Totik Öğrenci Şurasına seslendi
İlki geçen yıl düzenlenen Öğrenci Şurasının 2.’si, ‘Araştırma Üniversitesinde ...
YÖK’te ‘Büyük Veri’ konuşuldu
YÖK’ün Yeni Vizyonu Arasında Yer Alan "Yükseköğretimde Büyük Veri Projesi”ne ...
 
ATAUNİ’de bilimsel istişareler devam ediyor
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yönetimi ile birlikte ...
Özer’den ücretsiz kurs müjdes
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Yarıyıl tatilinde de ücretsiz kurslarımızla ...
Oltu BSBF’de Sektörel istihdam gündemi
Oltu Beşerî ve Sosyal Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü öğretim ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri