Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>GUNCEL
23 Aralık 2011 Cuma - 02:27

Karayollarında 24 saat mesai

Doğu Anadolu Bölgesi'nde sabah saatleri itibariyle kar yağışı etkisini artırırken, kapanan köy ve şehirlerarası yolları, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince açılıyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

Karayollarında 24 saat mesai

AHMET AKBUĞA (İHA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde sabah saatleri itibariyle kar yağışı etkisini artırırken, kapanan köy ve şehirlerarası yolları, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince açılıyor.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.
YOLLAR AÇIK TUTULUYOR
Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 19 dereceyle Ağrı'da ölçüldü. Diğer illerde gece ölçülen hava sıcaklıkları Kars'ta eksi 15, Ardahan'da eksi 13, Iğdır'da eksi 4, Erzurum'da eksi 3, Bayburt'ta 2 ve Erzincan'da 6 derece olarak kaydedildi.
Bölgede gündüz hava sıcaklıklarının Ağrı'da eksi 5, Iğdır'da eksi 2, Kars'ta eksi 1, Ardahan'da 0, Erzurum'da 2, Bayburt'ta 9 ve Erzincan'da 12 derece olması bekleniyor.
Bugün sabah saatleri itibariyle Erzurum ve çevre illerinde kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor. Kar ve tipi nedeniyle kapanan köy ve şehirlerarası yolları, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince açılıyor. Karayolları ekiplerince karın fazla olduğu Erzurum-Karayazı- Karaçoban- Muş ve Erzurum - Bayburt Karayolu Kop mevkiinde hummalı bir karla mücadele çalışması başlatıldı.
KAR YAĞDI, TEZGAHLAR AÇILAMADI
Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece saatlerinde etkili olmaya başlayan soğuk hava ve kar yağışı ile Kars güne beyaz örtüyle uyandı. Bölgenin yabancısı olan insanların yaşamını olumsuz yönde etkileyen kar yağışı yerli halkı memnun ederken, ekmek parası için kokoreç ve kahvaltılık satışları yapılan tezgahlar açılamadı.
Kars'ta gece saatlerinde başlayan ve sabahın erken saatlerinde de devam eden kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Bölgenin yerli halkı, alışık oldukları bu tablo karşısında normal yaşamlarını sürdürürken, olan tabla tezgâhında kokoreç, dürüm ve kahvaltılık satışı yapan vatandaşlara oldu. Kar yağışı nedeniyle tezgâhlarını açamayan vatandaşlar karın durmasını bekleyeceklerini söylediler.
Şehirde Kafkas Üniversitesi'nden öğrenciler ise sıcak memleketlerden geldikleri Kars'a karın yakıştığını, yolların beyaz asfaltla kaplandığını bunun da kendilerini memnun ettiğini dile getirdiler.
Kars Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede, Kars'ta gece hava sıcaklığı eksi 12 derece olarak ölçülürken, en düşük hava sıcaklığı ise eksi 14 derece ile Ardahan'da kaydedildi. Bölgede gece ölçülen hava sıcaklıkları Ardahan'da eksi 14, Iğdır'da eksi 4, Ağrı'da ise eksi 13 derece olarak kaydedilirken, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde ise eksi 10 derece olarak ölçüldü. Bölgede gündüz hava sıcaklıklarının Ağrı'da eksi 9, Iğdır'da eksi 3, Kars'ta eksi 4, Ardahan'da eksi 4 derece olması bekleniyor.
ARDAHAN'DA KIŞ, POSOF'TA BAHAR
Ardahan kent merkezinde etkili olan dondurucu soğuklar hayatı olumsuz yönde etkilerken, Ardahan'ın ilçelerinde adeta yazdan kalma günler yaşanıyor. Ardahan'da ağaçlar buz tutarken, Posof'ta köylüler hayvanlarını yaylaya çıkarabiliyorlar.
Bazı geceler Türkiye'nin en soğuk ili unvanını alan Ardahan'da ağaçlar dahi beyaza bürünse de ilçeler baharı yaşıyor. Çıldır gölünün yüzeyi tamamen buz kaplarken, Posof ve Hanak'ta sıcak havayı fırsat bilen köylüler hayvanlarını yaylada otlattı. Hanak ormanlarında hayvanlarını otlatan vatandaşlar samanın pahalı olduğunu belirterek otlatmanın hayvanlar için daha da iyi olduğunu, alınan samanı da hayvanların yemediğini söylediler.

 
Yol-iş’ten örnek kampanya
 
Misafir Erzurum’a veda etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fransa’nın katliam sabıkası kabarık..
Fransa meclisi genel kurulu'nda, "Ermeni teklifinin" kabul edilmesi üzerine ...
Topyolu’nda tarihi yaşadılar…!
Erzurum'dan Üçüncü Ordu'ya bağlı 29'uncu Tümenin Sarıkamış Harekatına ...
Zehra Bebek moral kaynağı oldu
Van'da yaşanan iki büyük depremin ardından Erzurum'a gelen Esma ve Bedrettin ...
 
Şenkaya dondu
Ağır kış şartlarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk ...
Karaköse’de metruk bina yandı
Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesindeki metruk binada yangın çıktı.
Mobese’den kaçış yok..
Erzurum'da değişik kavşaklarda buzlu zeminde kayan otomobiller kaza yaptı. ...
 
‘Fransa kendi tarihiyle yüzleşsin’
Taşkesenli Kültür ve Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Taşkesenlioğlu, “Yasallaştırılmaya ...
‘Kış Erzurum’un pozitif değeri’
GSF Dekanı Prof. Dr. Karcıoğlu, “Kış koşulları daha önceleri şehrimiz ...
Filistinliler şehitler için yürüyecek
İzcilik Federasyonu Başkanı Subaşı, “Allahuekber Şehitlerini anma yürüyüşü ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri