Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>EKONOMİ
5 Temmuz 2022 Salı - 15:03

DAİB Yapı Kimyasalları Heyeti Bakü’de

Ticaret Bakanlığı Koordinatörlüğünde ve DAİB organizasyonunda “Yapı Kimyasalları ve Yalıtım Malzemeleri İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi” adlı UR-GE projesi kapsamında 27-30 Haziran 2022 tarihleri arasında Bakü’de yurtdışı pazarlama faaliyeti gerçekleştirildi.

DAİB Yapı Kimyasalları Heyeti Bakü’de

Ticaret Bakanlığı Koordinatörlüğünde ve DAİB organizasyonunda “Yapı Kimyasalları ve Yalıtım Malzemeleri İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi” adlı UR-GE projesi kapsamında 27-30 Haziran 2022 tarihleri arasında Bakü’de yurtdışı pazarlama faaliyeti gerçekleştirildi.

DAİB’den yapılan açıklamada, ‘

"B2B, firma ve pazar ziyareti endeksli olarak bir “Yurtdışı Pazarlama Faaliyetine, Türkiye’nin farklı illerinden Yapı kimyasalları ve yalıtım malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren üretici ihracatçı firmalardan oluşan 18 temsilci katıldı.

Heyet kapsamında ilk olarak, Bakü Ticaret Baş müşaviri Yakup SEFER ve Bakü Ticaret Baş müşaviri Ahmet ERDAL ile yapılan toplantıda, Azerbaycan-Nahcivan’a yapılan ihracatlar da karşılaşılan sorunlar heyete katılan firmalar tarafından dile getirildi.

Heyet programı kapsamında Firmalar Dernegül inşaat pazarı, Azerbaycan inşaat sektöründe en büyük ithalatçı firmalardan olan OMID Holding’e ve Okuklu Holdingi ziyaret etti. Firmalar münferit olarak ürünleri ile ilgili yapı marketleri ziyaret ederek ürünlerinin Azerbaycan pazarındaki durumları, fiyatları ve muadilleri hakkında bilgi edindi. Heyet katılımcısı firmalar da kendi firmalarını detaylı bir şekilde tanıtma fırsatı bularak oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakü’de bulunan potansiyel alıcılarla ikili iş görüşmeleri düzenlenmiş ve söz konusu görüşmelere Bakü’lü alıcıların yoğun ilgi gösterdikleri gözlemlenmiştir.

İkili iş görüşmelerinden sonra heyetimiz, Türkiye’den Azerbaycan’a ve diğer Türki Cumhuriyetlere lojistik hizmet veren SARA-ECE Lojistik firması ziyaret edilmiş ve burada da heyet katılımcısı firmalarımız direkt alıcılarla yüz yüze görüşmeler yapma fırsatı bulmuşlardır.

DAİB Başkanı Sayın Ethem TANRIVER; Bölge ülkelerine yapılan ihracatı artıracağız!

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Koordinatörlüğü ve Birliğimiz organizasyonunda, “Yapı Kimyasalları ve Yalıtım Malzemeleri” isimli projemiz kapsamında, Azerbaycan/Bakü’de düzenlenen Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti” programı sırasında gerçekleştirilen bu faaliyetler ile ihracat yapanların ihracat miktarlarının artırılması, hiç ihracat yapmamış firmalarımızın da gerek yabancı alıcılarla ticari görüşmeler yapmak, gerekse ürünlerinin dış pazardaki durumunu gözlemlemek, aynı sektördeki rakiplerini tanımak ve ihracat tecrübesi yaşamalarına imkan vermenin yanı sıra, ülkelerimiz arasındaki mevcut ikili ticari ilişkilerin ve genel anlamda dış ticaretin geliştirilmesi ve artırılmasına yardımcı olmak gibi hususlar hedeflenmiştir.

İhracat seferberliği başlatmak amacıyla yola çıkılan ve kümelenme odaklı hazırlanan URGE projemiz kapsamında firmalarımıza verilen hizmetler değerlendirildiğinde, belirlenen hedeflere, diğer değişle firmalarımızın ihracata ulaşmada kat etmesi gereken bütün aşamalar tecrübe edilmiştir. ‘ denildi

 
Sahte para operasyonu: 1 gözaltı
 
Tanrıver bölgesel ihracat verilerini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’dan 6 ayda 10.6 milyon dolarlık ihracat
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Haziran ayında Erzurum’dan gerçekleştirilen ...
Haziran ayı TÜFE’si açıklandı
Haziran ayında tüketici fiyat endeksi aylık yüzde 4,95, yıllık yüzde 78,62 oranında arttı.
Bilgin ekonomi gündemini değerlendirdi
Bakan Bilgin, 24 TV canlı yayınında gündemi değerlendirdi
 
Memur ve emekli zamları açıklandı
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve emeklilerin ...
Karaismailoğlu: ‘Önce insan’
Karaismailoğlu, AK Parti’de ideolojiye değil insana hizmet olduğunu belirterek, ...
Ek gösterge düzenlemesi genişletildi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kamu personelinin ek gösterge düzenlemesinin ...
 
Emek yoğun sektörlere yeni destek
arank, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ...
ESOB beklentilerini sundu
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Erzurum’da esnaf temsilcileriyle bir araya geldi.
Ekonomide Türkmenistan yaklaşımı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TÜRKPA üyesi ve TBMM Türkmenistan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri