Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>SİYASET
5 Temmuz 2022 Salı - 16:06

‘Cumhurbaşkanımız Türk Dünyasının gönlünde’

AK Parti Milletvekili Aydemir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Türkmenistan’a gerçekleştirilen ziyaret hakkında bilgi verdi.

‘Cumhurbaşkanımız Türk Dünyasının gönlünde’

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında siyasi ve iktisadi gelişmeleri değerlendirdi.   

AK Parti Milletvekili Aydemir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Türkmenistan’a gerçekleştirilen ziyaret hakkında bilgi verdi. Milletvekili Aydemir, 8 yıl aradan sonra, Ata Yurdu Türkmenistan’da kaydedilen görüşmelerin iki ülke arasındaki kardeşliğin tezahür ve ifadesi olarak nitelendirdi.

72 MADDELİK EYLEM PLANI

Türkmenistan’da, Ekonomik İşbirliğine Dair Hükümetlerarası Türk-Türkmen Komisyonu (HEK) Toplantısında, iki ülke arasında kurumlar arası iş birliği ve iş dünyası ortaklıklarının ele alındığını bildiren Milletvekili Aydemir, ekonomi odağındaki ilişkilerin geliştirilmesi, hizmetler sektöründe ortaklıkların ihdası odağında 72 maddelik bir eylem planının yürürlüğe sokulduğunu kaydetti.

EYLEM PLANININ İÇERİĞİ

Eylem planında bulunan 72 madde hakkında bilgi veren Milletvekili Aydemir, Planda; Yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması, Ortak Gümrük Komisyonu kurulmasına ilişkin müzakerelere başlanması, Türkiye-Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu'nun kurulması, bankacılık alanında işbirliği ve iletişimin güçlendirilmesi, iki ülke vatandaşlarının çalışma izinleri ile iş insanlarının vize-çalışma izin uygulamalarının uyumlaştırılması, ülkelerimiz arasında doğal gaz ve petrol alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi ve ortak Ar-Ge projeleri için çağrı yayınlanması,  akıllı şehirler alanında bilgi ve tecrübe paylaşımı, ulusal ve bölgesel kalkınma programları kaydında başlıkların yer aldığını ifade etti.

OKTAY’IN AÇIKLAMASI VE İPEKYOLU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan işbirliği ile Türkmen gazının TANAP hattına aktarılarak Anadolu'ya taşınmasının gerçekleştirilebileceğine ilişkin açıklamasını hatırlatan Milletvekili Aydemir, Türkmenistan ile gerçekleştirilen işbirliğinin Erzurum’un da güzergahında yer aldığı tarihi İpek yolunun yeniden ihyası olduğunu vurguladı.

Milletvekili Aydemir, ‘Türkmenistan'da Ata yurdunda yüreklerimizi buluşturduk. İnşallah önümüzdeki zaman dilimi Türkiye Türkmenistan münasebetlerinin çok daha özel noktaya geleceği zaman dilimi olacaktır Ben bundan eminim. ‘ dedi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEVGİSİ

‘Türkmenistan'da Türkmen kardeşlerimiz yüreklerinde Sayın Cumhurbaşkanımız için özel bir alan açılmışlar. Her konuşmalarında mutlaka sayın cumhurbaşkanımızdan bahsediyorlar, onun Dünya Lideri niteliğinden bahsediyorlar.’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Yüce Milletimize ufuk çizen, hissiyatına tercüman olan Sayın Cumhurbaşkanımız, sadece Türkiye'de yaşayan Türklerin değil bütün bir milletin; sadece Türklerin değil bütün mazlum milletlerin yüreğindedir. ‘ vurgusunu paylaştı

DODURGA SEÇİMİ

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Dodurga'da yapılan seçimle ilgili "'Geliyor gelmekte olan'ı işte böyle sandıktan çıktıklarında görecekler. 2023'te de önlerine çıkacak sonuç bu." dedi. AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, milletin, hakikatleri gördüğü için muhalefete ders verdiğini söyledi.

‘SANDIKTAN ÇIKANA BAKACAKSIN’

Yeniden belde statüsü kazanan Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Dodurga'da yapılan seçimde AK Parti'nin adayının oyların yüzde 90'ına yakınını alarak seçildiğini dile getiren Aydemir, "Sahici anket seçimdir, sandığa gideceksin, sandıktan çıkana bakacaksın." diye konuştu.

‘GÖRECEKLER’

Milletin sahici olanla sahte olanı ayırdığını belirten Aydemir, milletin, ilmiyle irfanıyla çok sayıda siyasetçiye ve genel başkana ders verecek nitelikte olduğunu ifade etti. Sandıktan çıkan sonucun ortada olduğuna dikkati çeken Aydemir, "Onların yerinde ben olsam şu sonuçtan sonra utanırım, sıkılırım, milletin önüne çıkamam. Şimdi sıkılmadan eleştiri getirecekler. Biz biliyoruz ama Allah'ın izniyle hani diyorlar ya 'geliyor, gelmekte olan.', 'Geliyor gelmekte olan'ı işte böyle sandıktan çıktıklarında görecekler. 2023'te de gelmekte olan, önlerine çıkacak sonuç budur. Görecekler." ifadelerini kullandı.

 
DAP ve KUDAKA desteği yatırıma dönüştü
 
Dal: ‘Hedefimiz transfer yasağını kaldırmak’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş: ‘Hedefimiz ve istikametimiz belli’
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan ...
Destici: ‘Unutmayacağız’
Destici, ‘Demokrasi, insan hakları, barış’ maskesiyle işlenen, vahşice, ...
Kırkpınar:  ‘Var gücümüzle çalışıyoruz’
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Erzurum İspirliler Derneği ...
 
Karataş’tan Cumhuriyet Değerleri vurgusu
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 3 Temmuz ...
Muş’tan, Sekmen’e tecrübe ve yatırım övgüsü
Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, “Mehmet Sekmen Başkanımız, yerel yönetimde ...
Aydemir: ‘Cumhur ittifakı yüksek değerler ittifakıdır’
AK Parti Milletvekili Aydemir, ‘Cumhur ittifakı, milletimize ait değerleri ...
 
Milletvekili Aydemir: 'Türkiye kazandı’
Aydemir, ‘NATO'da imzalanan mutabakat metni ülkemizin gücünü gösteren ...
Bahçeli: ‘Türkiye’miz Madrid’de istediğini almıştır’
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’miz ...
Destici: 'Elbette ki Türkiye imzasının gereğini yapar'
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Eğer bu ülkeler sözlerinde ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri