Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>ASAYİŞ
9 Kasım 2022 Çarşamba - 06:23

Akar: 'Türk’ün gücünü dünyaya gösterdiler'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için her türlü çabayı destekliyoruz. Fakat çözümsüzlüğü körükleyen bazı girişimler var, bunlara karşı durduğumuzu herkesin bilmesi lazım” dedi.

Akar:  Türk’ün gücünü dünyaya gösterdiler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için her türlü çabayı destekliyoruz. Fakat çözümsüzlüğü körükleyen bazı girişimler var, bunlara karşı durduğumuzu herkesin bilmesi lazım” dedi.
8 Kasım Karabağ Zafer Günü dolayısıyla Kara Harp Okulu'nda bir program düzenlendi. Şehitlere saygı duruşu ve Türkiye ve Azerbaycan ulusal marşlarının çalınmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Bakan Akar, gecenin öneminden bahsederek, “Önemli bir gece, anlamlı bir yıl dönümü. Sayın cumhurbaşkanımızın en samimi selamlarını iletmekle görevlendirildim. Bu günlere kolay gelinmedi. Azerbaycan Türkü'nün bizim kalbimizdeki, hayatımızdaki yeri çok özel ve önemli. Dostluğun çok ötesinde kardeşlik bağı ile bütün faaliyetlerimizi yürüttük, yürütüyoruz. Biz bir ananın iki çocuğuyuz, bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürdük. Dünyada bu kadar samimi, bu kadar birbirini anlayan, tanıyan ikinci bir millet yok" ifadelerini kullandı.
“44 GÜNDE TÜRK’ÜN GÜCÜNÜ DÜNYAYA GÖSTERDİLER”
“Yaptığımız tüm faaliyetlerde kendi haklarımızı nasıl değerli görüyorsak Azerbaycanlı kardeşlerimizin de hakkını öyle görüyoruz” diyen Bakan Akar, şöyle devam etti:“Bu zafer gününde gerçekten yüksek bir duygu ile meselelere bakıyoruz. Ermenistan’ın Azerbaycanlı kardeşlerimizin topraklarını işgal ettiğinde, 1 milyondan fazla Azerbaycanlı kardeşimiz toprağını terk ettiğinde, Hocalı katliamı olduğunda bunları görmeyenlerin Azerbaycan hakkını aldığında ortaya çıkmaları gerçekten manidardır. 30 yıllık işgalden sonra Ermenistan, Azerbaycan topraklarına pervasızca saldırılarını sürdürdü ama bunun da bir sınırı vardı. Bu 44 günde Türk’ün gücünü dünyaya gösterdiler. Bu süreçte kardeşimiz Azerbaycan için elimizden ne geldiyse ortaya koyduk. Bu manada askeri işbirliği konusunda Azerbaycan’la birlikte karar veriyoruz, birlikte uyguluyoruz. Kaderde ve kıvançta biriz. Karabağ Zaferi'nin kazanılmasında şanlı Azerbaycan ordusunu tebrik ediyorum. Ermenistan saldırılarını pervasıza sürdürmeye çalıştı. Bunun da bir sınırı vardı, Azerbaycanlı kardeşlerimiz ayağa kalktılar, topraklarını işgalden kurtardılar.”
“Her türlü çabayı destekliyoruz”
Bakan Akar, bölgenin istikrara kavuşması için iki ülkenin de elinden geleni yaptığının altını çizerek, “Ateşkesten sonra Ruslar ile birlikte ortak çalışma sürüyor. Yapılan faaliyetler çerçevesinde bütün gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Tesis edilen mekanizmalar var, bu mekanizmaların hayata geçirilmesi ile bölgenin bir an önce istikrara, barışa kavuşması için elimizden gelen neyse biz ve Azerbaycan yaptı, yapmaya da devam ediyor. Azerbaycan ve Türkiye’nin birlikte Ermenistan’a uzatılan barış elinin Ermenistan tarafından önce anlaşılması, sonra gereğinin yapılmasının çok önemli olduğunu herkesin görmesi lazım, öncelikle de Ermenistan’ın. Azerbaycan-Ermenistan sınırında 40 kişilik bir misyon duruyor, peki bunlar şu ana kadar deredeydi? Bunun cevabı yok. Biz güçlü olmak durumundayız, hazırlıklı olmak durumundayız. Biz Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için her türlü çabayı destekliyoruz. Fakat çözümsüzlüğü körükleyen bazı girişimler var, bunlara karşı durduğumuzu herkesin bilmesi lazım” açıklamasında bulundu.
Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov'un da katıldığı program, sanatçı Esat Kabaklı'nın konseriyle devam etti.

 
Koca’dan ‘Yeni tedirginlik oluşturmayalım' uyarısı
 
Aliyev: 'Bizi zafere götüren vatan sevgisiydi'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aileler direniyor
Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını iddia eden ...
Nöbetteki aile sayısı 326'ya yükseldi
Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP ...
11 ilden 755 personel AFAD tatbikatında buluştu
Tunceli’de Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde, "Yerel Düzey ...
 
Hırsızlık çetesi çökertildi
Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince malvarlığına ...
Banka hesabından birikimi çalınıp, borçlandırıldı
Erzurum’da öğrenci olan Tuğçe M.’nin dijital banka hesabından birikimi ...
Uyuşturucuyla etkin ve kararlı mücadele
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ...
 
Tabutunu kadınlar taşıdı
İstanbul’da yolda yürüdüğü sırada bir kişinin silahlı saldırısı sonucu ...
Ailelerin direnişi bin 162’nci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını iddia eden ...
Eren Abluka Sonbahar-Kış-11 Operasyonu başladı
İçişleri Bakanlığı tarafından Şırnak’ta 615 personelin katılımıyla “Eren ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri