Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>GUNCEL
19 Kasım 2022 Cumartesi - 02:21

'Hurafelerle toplumun zihni bozulmaya çalışılıyor'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Hurafelerle, aşırılıklarla, aşırı birtakım anlayışlarla toplumun zihni bozulmaya çalışılıyor. Onun için biz hep ilmin faydalısını isteriz” dedi.

 Hurafelerle toplumun zihni bozulmaya çalışılıyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Hurafelerle, aşırılıklarla, aşırı birtakım anlayışlarla toplumun zihni bozulmaya çalışılıyor. Onun için biz hep ilmin faydalısını isteriz” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Marmara Üniversitesi İlahinet Kulübü’nün ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen “İlahinet Kulübü Buluşması”nda gençlere hitap etti. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Raşit Küçük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Erbaş, ilahiyatla diyanetin birbirinden ayrılmasının mümkün olmadığını söyledi. Gençlerin geleceğe bırakılacak en büyük hazine olduğunu belirten Erbaş, “İlahiyat fakültesi öğrencileri gelecekte doğru dini bilgiyi topluma ulaştıran hocalarımız olacak. Nerede çalışıyor olursanız olun ister diyanette çalışın, ister milli eğitimde çalışın, ister akademisyen olun doğru dini bilgi sizlerin eliyle topluma ulaşacak” dedi.

“Hurafelerle, aşırılıklarla toplumun zihni bozulmaya çalışılıyor”
“Biz hep ilmin faydalı olmasını isteriz. Peygamber Efendimizin (s.a.s.) çok manidar iki duası var; ‘Allah’ım senden faydalı ilim isteriz.’ Bir de ‘Allah’ım faydasız ilimden sana sığınırım.’ Bu iki duayı çok yapıyor Peygamber Efendimiz” diyen Erbaş, İlahinet Kulübü öğrencilerine şöyle seslendi:
“Din-i mübini İslam’a hizmet etmeye niyetlendiniz. Samimi bir şekilde bu niyetinizle ilahiyat fakültesindesiniz. Bu niyetiniz doğrultusunda inşallah daha mezun olmadan başlamışsınız. Bu kulübün kurulmuş olması sizin niyetinizin kabul olmuş olması anlamına gelir. Şimdiden hem öğrenmeye hem de öğrendiklerinizi anlatmaya başlamışsınız anlamına gelir. O yüzden bizim şu ayet-i kerimenin muhatabı bir kitle olarak buna çok önem vermemiz gerekiyor. Rabbimiz; ‘İçinizden hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten men eden bir ümmet bulunsun. Onlar felaha kavuşanlardır. Mutluluğun sonunda bir kurtuluş var.’ Dolayısıyla bu kurtuluşu hedeflemiş, hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten men eden gençler olarak kendinizi çok iyi yetiştirmeniz lazım.”

“Müslümanların ilim geleneğinde dini ilimler ve dünyevi ilimler diye bir ayrım yok”
Erbaş, Müslümanların ilim geleneğinde dini ilimler ve dünyevi ilimler diye bir ayrım olmadığına işaret ederek, “Fen bilimlerine bakıyorsunuz geçmişte öyle zirve isimler yetişmiş ki İbn-i Sinalar, Farabiler, Akşemseddinler gibi hem fen bilimlerinde zirve hem dini ilimlerde, manevi ilimlerde zirve. Fen bilimlerinde okuyan öğrencilere tavsiyelerimiz oluyor. Siz işte mühendislik okuyorsunuz ama ilahiyat alanından da ders seçin, tarih alanından, sosyal bilimlerden ders seçin diyoruz. Ama ilahiyat öğrencileri de hiç olmazsa edebiyattan, sosyolojiden, psikolojiden, felsefeden, diğer alanlardan ders seçme imkanı olursa kendisini daha iyi yetiştirmiş olur” açıklamasında bulundu.
İslam medeniyetinin çocuklarının elinden kitap ve kalemin düşmemesi gerektiğine işaret eden Erbaş, “Düşmediği zamanlarda biz bütün cihanı aydınlattık, kitaptan, kalemden uzak olduğumuz zamanlarda da madden ve manen geriledik. Biz 7’nci asırdan 18’inci asra kadar hep ilmin öncüsü olduk" dedi.
Programa Diyanet Akademisi Başkanı Enver Osman Kaan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Safa Üstün, İstanbul İl Müftüsü Safi Arpaguş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 
Soylu: ‘Devlete iftira atan şerefsizdir’
 
‘Allah’ın izniyle, terörün üstesinden geliyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu: 'Türk yüzyılı başladı'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türk yüzyılı, Türk baharı başladı. ...
Büyükşehir’den toplu açılış
Büyükşehir Belediyesi Pasinler’in Porsuk Mahallesi’nde gerçekleştirdiği ...
Bozdağ’dan Yeni Anayasa vurgusu
Bozdağ, “Herkesin ve her kesimin kendini hür hissettiği ve katkı verdiği ...
 
Memiş Afet konutlarında incelemelerde bulundu
Erzurum Valisi Okay Memiş, Bingöl Karlıova’da 2020 yılında meydana gelen ...
78 yıldan beri dinmeyen acı
Dışişleri Bakanlığı, Ahıska Türklerinin Anavatanları Ahıska’dan sürgüne ...
‘Deprem Anı Ülke Tatbikatı’
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tatbikatı Afet ve Acil Durum Yönetimi ...
 
Atatürk Üniversitesinde sportif başarı gündemi
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TSÜF) Başkanı Prof. Dr. Mehmet ...
Erzurum İl Müftülüğüne Rüstem Can atandı
Bazı bakanlık, kurum ve kuruluşlara ilişkin atama ve görevden alma kararları ...
Aydemir:Türkiye Yüzyılı Cumhuriyet değerlerine vefadır
Milletvekili Aydemir, ‘Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri